detector.media
07.06.2011 11:04
Бондаренко називає заклики пікетувати «Межигір’я» усвідомленою провокацією

Народний депутат (Партія регіонів) Олена Бондаренко переконана, що заклики ініціативної групи журналістів до колег і простих громадян про пікетування «Межигір'я» - свідоме порушення законодавчих норм і усвідомлена провокація. Так вона  прокоментувала візит українських журналістів до Межигір'я з метою проконтролювати виконання рішення суду, який не дозволив проводити будь-які масові заходи біля помешкання Віктора Януковича, повідомляє УНН.

 

«З одного боку президент України Віктор Янукович пообіцяв показати "Межигір'я". Але кожен з нас має право на особисте життя, і ми не можемо втручатися в нього без бажання людини на те. Окрім того, є рішення суду, яке треба виконувати. Коли ініціативна група журналістів закликала колег і простих громадян йти пікетувати Межигір'я, вони свідомо порушували законодавчі норми. Це усвідомлена провокація», - зазначила Олена Бондаренко.

 

Раніше народний депутат (Партія регіонів), представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко закликав журналістів поважати право президента на приватне життя: «Ви маєте право на мирні збори. Але повинні так само поважати право президента, як і будь-якого іншого громадянина, на приватне життя».

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» мав намір 6 червня, у День журналіста, провести акцію з вимогою виконання обіцянки президента Віктора Януковича показати свою резиденцію «Межигір'я». Про акцію було повідомлено Новопетрівську сільраду в п'ятницю, 3 червня. У суботу, 4 червня, Київський окружний адміністративний суд заборонив акцію під «Межигір'ям», задовільнивши позов сільського голови Нових Петрівців Родіона Старенького.

 

Журналісти заявили, що приїдуть до «Межигір'я», щоб проконтролювати виконання рішення суду. 6 червня під «Межигір'ям» зібралися близько 50 журналістів. Віктор Янукович проїхав повз них не спиняючись, натомість до преси вийшла Дарка Чепак. За її словами, кортежу забороняє зупинятися служба безпеки президента.

 

Пізніше Віктор Янукович під час зустрічі з керівниками провідних засобів масової інформації, відомими журналістами з нагоди професійного свята пообіцяв, що коли буде час, він запросить журналістів на чай. Президент також зазначив, що суду не варто було забороняти журналістську акцію біля його оселі в селі Нові Петрівці.

 

Водночас радник Президента Ганна Герман з цього приводу висловила думку, що якби у Президента не було посередників між ним та людьми, між ним та журналістами, він би давав собі прекрасно раду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY