detector.media
21.04.2011 16:00
Верховна Рада відклала розгляд проекту, який дозволить ліквідувати НЕК

21 квітня парламент відклав розгляд законопроекту, яким пропонується скасувати Закон «Про захист суспільної моралі». Коли саме його тепер розглянуть у сесійній залу - невідомо.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 20 квітня Комітет з питань свободи слова та інформації розглянув пропозиції і поправки до законопроекту № 6532, яким пропонується скасувати Закон «Про захист суспільної моралі». За рішенням погоджувальної ради парламенту цей законопроект мали розглядати в залі ВР 21 квітня.

 

Нагадаємо, президент своїм указом ліквідував Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, але вона продовжувала діяти, оскільки працював Закон «Про захист суспільної моралі».

 

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект № 6532 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту суспільної моралі)». За це проголосувало 324 депутати. Авторами проекту є народні депутати Андрій Шевченко, Юрій Мірошниченко, Руслан Князевич та інші. Норми діючого закону планується перенести до інших законів.

 

Як писала ТК, президент Віктор Янукович в рамках адміністративної реформи 9 грудня 2010 року видав указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», який, зокрема, передбачає ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі. Але наразі Кабмін не створив ліквідаційну комісію, і НЕК продовжує свою діяльність.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY