Російські журналісти створили сайт та випустять газету на підтримку Кашина

10 Листопада 2010
19570
10 Листопада 2010
12:55

Російські журналісти створили сайт та випустять газету на підтримку Кашина

19570
Російські журналісти створили сайт та випустять газету на підтримку Кашина

Російські журналісти запустили сайт на підтримку свого колеги Олега Кашина, у створенні і наповненні якого беруть участь редактори і кореспонденти видань «Комерсантъ», «Лента.Ру», «Русский репортер», «Маркер», «Большой город», радіостанції «Эхо Москвы», телеканал «Дождь» та інші ЗМІ. Про це повідомляє «Лента.ру».

 

На цьому веб-ресурсі будуть зібрані новини, присвячені ходу розслідування нападу на Олега Кашина, також з'явиться агрегатор аналітичних матеріалів, записів у блогах і соціальних мережах і відеороликів, в яких так чи інакше згадується замах на журналіста.

 

Передбачається, що на сайті буде розміщений текст звернення журналістів до президента РФ Дмитра Медведєва, вже опублікований на Openspace.ru, добірка заміток Кашина, через які журналіста могли побити, а також повний список нападів на російських журналістів за останні роки. У перспективі на olegkashin.ru з'явиться інтеграція з Facebook і Twitter.

 

Також російські журналісти готують до випуску газету про Олега Кашина, яка орієнтовано вийде 14 листопада. Планується, що у виданні буде два блоки - інформаційний та публіцистичний: перший міститиме хронічку подій, пов'язаних з розслідуванням, у другому журналісти писатимуть на тему безпеки співробітників ЗМІ.

 

Видання розповсюджуватимуть безкоштовно у метро, інститутах, ресторанах, кінотеатрах та виставкових центарх, а також роздаватимуть 14 листопада на мітингу, присвяченому другій річниці побиття головного редактора «Химкинской правды» Михайла Бекетова.

 

Як повідомляла ТК, у суботу опівночі на Олега Кашина напали двоє невідомих. Вони чекали на журналіста у дворі його будинку з букетом квітів. За словами очевидців, Кашина били «предметом». Лікарі зафіксували у нього переломи верхньої та нижньої щелеп, гомілки, струс головного мозку і травматичний відрив фаланг пальців. Нині кореспондент перебуває у відділі реанімації 36-ї міської лікарні Москви.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19570
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду