Радіо «Мелодія» просить Януковича створити комісію щодо знищення мережі

17 Березня 2011
12310
17 Березня 2011
13:49

Радіо «Мелодія» просить Януковича створити комісію щодо знищення мережі

12310
Радіо «Мелодія» просить Януковича створити комісію щодо знищення мережі

Радіо «Мелодія» просить президента Віктора Януковича створити та очолити комісію з розслідування ситуації навколо знищення мережі. Колектив радіо наголошує, що це була перша незалежна всеукраїнська радіомережа. Цього року їй виповнилося б 10 років.

 

«Ми впевнені і віримо, що Ви зможете зупинити та подолати корупційні механізми, задіяні для остаточного та безповоротного закриття незалежного загальнонаціонального засобу масової інформації, незважаючи на 25-мільйонну аудиторію українських слухачів, підтримку міжнародних радіомовних партнерів, звернення  нашого трудового творчого колективу безпосередньо до Вас як Гаранта державності щодо збереження Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" в інформаційному просторі України», - говориться у зверненні.

 

Наводимо текст звернення:

 

Шановний Вікторе Федоровичу!

 

Від імені та за дорученням трудового колективу Всеукраїнської радіомережі «Мелодія» вдруге звертаюся до Вас як до керівника держави та Гаранта Конституції, вичерпавши перед цим всі доступні засоби захисту загальнонаціонального мовника, який вже понад 9 років працює в інформаційному просторі, зберігаючи та відновлюючи культурну спадщину України.

Нам зрозуміло, що з причин Вашої неймовірної зайнятості державними справами наше перше Звернення не потрапило до Вас своєчасно і 16-го березня 2011 року Національна рада прийняла рішення передати частоти  Всеукраїнської мережі «Мелодія» іншому, досі невідомому ані в журналістських, ані в творчих колах мовнику - ДП «Новий обрій».

Цей факт наглядно підтвердив, що в нашій державі ще не повністю викоренені корупційні механізми, з якими Ви постійно й наполегливо  боретеся, а ми як гілка «четвертої влади» завжди чесно і відверто допомагали й надалі обіцяємо допомагати Вам в цій складній роботі. Ми впевнені і віримо, що Ви зможете зупинити та подолати корупційні механізми, задіяні для остаточного та безповоротного закриття незалежного загальнонаціонального засобу масової інформації, незважаючи на 25-мільйонну аудиторію українських слухачів, підтримку міжнародних радіомовних партнерів, звернення  нашого трудового творчого колективу безпосередньо до Вас як Гаранта державності щодо збереження Всеукраїнської радіомережі "Мелодія" в інформаційному просторі України.

Ми всі - Ваші діти і чекаємо від Вас батьківських дій щодо нашого захисту в складній ситуації. Отже, без Вашого втручання нам залишилось існувати лічені дні, а може й години. Ми вже найближчим часом очікуємо на практичні дії зі знеструмлення наших передавачів і просимо Вас терміново призначити та очолити комісію з розслідування ситуації навколо знищення першої незалежної всеукраїнської радіомережі.

Шановний пане Президенте, оскільки нам не відомо, чи потрапить наше звернення до Ваших рук, ми прийняли рішення щогодини транслювати його в ефірі, доки не отримаємо офіційної відповіді від Вас або запрошення для безпосередньої зустрічі з Вами.  Просимо негайно втрутитися у  ситуацію та зберегти першого незалежного загальнонаціонального українського мовника.

Щиро Ваша, Всеукраїнська радіомережа "Мелодія".

 

За дорученням трудового колективу,

Директор АТ "ОНІКС"

Пілютікова Н. В.

 

 

Нагадаємо, вчора Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на конкурсі мовників віддала 12 з 15 частот, на яких мовила «Мелодія», новому гравцю - мережі «Новий обрій» (концепція «Супер-радіо»).

 

Раніше «Мелодія» вже зверталася до Януковича з проханням зберегти мережу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12310
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
KazaK
4788 дн. тому
2 reyjur - опередил))
reyjur
4790 дн. тому
Если уж Мелодия считает себя такой законопослушной, то почему они не вспомнят как эта сеть создавалась? Внаглую забрали частоту радиостанции Континент 100.9 в Киеве и стали на ней вещать. Так что какое начало было у этой станции, такой же и конец вышел. Абсолютно не жалко. Кстати то что эта станция до сих пор в эфире это уже отнюдь не мелкое нарушение, конкурс то ведь уже завершён!
вася
4790 дн. тому
Это закономерный конец самой отстойной украинской радиосети. Всем известно что Мелодия еле держалась на плаву последние 3 года. Абсолютно никакая, безликая, серенькая станция с бездарным менеджером-собственником.
вася
4790 дн. тому
Сеть закончила свое жалкое сушествование.
Tru
4791 дн. тому
У вас 25 млн. Ламайте ноги...впервую очередь главной ----ЖО----
1
4791 дн. тому
"Колектив радіо наголошує, що це була перша незалежна всеукраїнська радіомережа", Гораздо раньше Мелодии появились такие радиосети на "Радио Довира", "Наше радио", да и сеть Хит FM раньше Мелодии появилась. И ещё не пойму что значит "незалежна всеукраїнська радіомережа" - независимая от кого?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду