Нацрада виставила на конкурс частоти радіо «Мелодія»

30 Вересня 2009
28174
30 Вересня 2009
13:50

Нацрада виставила на конкурс частоти радіо «Мелодія»

28174
Нацрада виставила на конкурс частоти радіо «Мелодія»

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 30 вересня прийняла рішення оголосити конкурс на вільні телевізійні та радіочастоти. На конкурс виставлено 92 телевізійні частотні присвоєння з передавачами малої потужності (10 Вт). За попередніми даними, комплект таких частот має отримати на конкурсі телекомпанія ТВі.

 

Також на конкурс винесено радіочастоти. З-поміж них, як повідомив в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, частоти, які належали АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») за ліцензією №1372.

 

Нагадаємо, що 2 вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими «вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"» - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). За цією ліцензією «Онікс» володів 15 частотами в 15 містах України: Харкові, Дніпропетровську, Києві, Донецьку, Луганську, Львові, Одесі, Сімферополі, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі (Запорізька обл.), Волновасі (Донецька обл.) та Красноармійську (Донецька обл.). Ці частоти фактично становили основу всеукраїнської мережі «Мелодія».

 

Однак «Онікс» оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4 вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена).

 

На запитання ТК, чому Нацрада виставила частоти на конкурс, незважаючи на судові рішення, Андрій Мирошніченко відповів, що все одно діє припис Генеральної прокуратури, який зобов'язує регуляторів анулювати ліцензію. «Є ухвала суду, яка призупиняє наше рішення, яке ми винесли на виконання припису ГПУ. Але при цьому ніхто не відміняв сам припис. Як тільки суд призупиняє наше рішення, ми змушені знову приймати рішення про виконання припису. Це буде повторюватися постійно, доки продовжуватиметься судова гра. Або ж суд повинен якимось чином відмінити припис ГПУ», - пояснив він.

 

Як чинитиме компанія, співвласник АТ «Онікс» Станіслав Карпій поки не зміг сказати ТК. Очевидно, для мовника залишається єдиний шлях - судовий. «Онікс» має оскаржувати як рішення Нацради про оголошення конкурсу, так і припис Генпрокуратури.

 

Нагадаємо, що 29 вересня завершився прийом заявок на попередній конкурс, оголошений Нацрадою 22 липня. Його підсумки мають підбити до 28 листопада.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28174
Читайте також
28.01.2010 17:11
Мар'яна Закусило
53 251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду