Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

5 Жовтня 2009
24109
5 Жовтня 2009
15:00

Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

24109
Суд заборонив Нацраді проводити конкурс на частоти радіо «Мелодія»

2 жовтня Харківський окружний адміністративний суд прийняв ухвалу, якою задовольнив клопотання АТ «Онікс» (радіо «Мелодія») та зупинив рішення Національної ради з питань телебачення та радіомовлення про конкурс на частоти «Мелодії». Про це ТК повідомив начальник юридичного відділу АТ «Онікс» Олександр Крижний.

 

За його словами, «Онікс» звернувся з адміністративним позовом проти Генеральної прокуратури України та Нацради про визнання нечинними їхніх рішень. На виконання позову компанія також звернулася до суду з клопотанням, яке й було задоволене.

 

Отож, ухвала Харківського окружного адмінсуду зупинила дію приписів Генеральної прокуратури України (за якими Нацрада ухвалила рішення позбавити «Онікс» ліцензії), а також дію двох рішень Нацради від 30 вересня 2009 року: про констатацію факту втрати чинності ліцензією АТ «Онікс» у зв'язку з несплатою ліцензійного збору та про оголошення конкурсу на частоти «Мелодії».

 

«Відповідно до вказаної ухвали суду, зупинення дії рішень про оголошення конкурсу на мовлення з використанням вищезазначених частот передбачає заборону будь-яких дій, пов'язаних з проведенням такого конкурсу, у тому числі здійснення публікацій в засобах ЗМІ про проведення конкурсу», - пояснив Олександр Крижний. За його словами, ухвала підлягає негайному виконанню.

 

У юридичному управлінні Нацради ТК сказали, що ухвала суду до них поки не надходила. Але в разі отримання такого документу, Нацрада обов'язково його оскаржуватиме.

 

Нагадаємо, що 2 вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими «вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"» - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак «Онікс» оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4 вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30 вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії «Онікса» та виставила 15 частот радіо «Мелодія» на конкурс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24109
Читайте також
28.01.2010 17:11
Мар'яна Закусило
53 251
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду