«Мелодія» пропонує Генпрокуратурі перевірити, як сплатили за ліцензії інші. Приміром, НТКУ

14 Жовтня 2009
17569
14 Жовтня 2009
18:36

«Мелодія» пропонує Генпрокуратурі перевірити, як сплатили за ліцензії інші. Приміром, НТКУ

17569
«Мелодія» пропонує Генпрокуратурі перевірити, як сплатили за ліцензії інші. Приміром, НТКУ

Радіо «Мелодія» вважає приписи Генеральної прокуратури України до Нацради України з питань телебачення і радіомовлення щодо анулювання ліцензії «Мелодії» таким, що суперечать законодавству, і пропонує ГПУ перевірити оплату ліцензійного збору іншими компаніями.

 

«Генеральная прокуратура "не заметила" неуплаты лицензионного сбора множеством других телерадиокомпаний, в том числе Национальной телекомпанией Украины. Это один из многих факторов, указывающих, что имеет место именно прямое давление на СМИ со стороны Генеральной прокуратуры Украины», - відзначається в заяві компанії, повний текст якої можна переглянути тут.

 

 

Реакція «Мелодії» зумовлена тим, що сьогодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на власному сайті оприлюднила свої рішення від 30 вересня про оголошення конкурсу на вільні телеканали та на частоти радіо «Мелодія». Однак у пресі, а саме в газеті «Голос України», 9 жовтня було опубліковане оголошення лише про конкурс на телеканали. Про радіоконкурс Нацрада не оголошувала, виконуючи ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 2 жовтня.

 

Нагадаємо, що 2 вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими «вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"» - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак «Онікс» оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4 вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30 вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії «Онікса» та виставила 15 частот радіо «Мелодія» на конкурс.

 

 

«Своєю заявою ми вказуємо на те, що в діях прокуратури простежується вибірковий підхід, а не системний, державницький. Закон є одним для всіх: якщо нашу компанію довели до стосунків з Генпрокуратурою, то аналогічні дії має бути застосовано до інших гравців ринку, які також не сплатили  за ліцензію», - наголосив у коментарі ТК Ігор Хомин, виконавчий директор мережі «Мелодія».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду