Радіо «Мелодія» припиняє існування

19 Жовтня 2011
20952
19 Жовтня 2011
14:00

Радіо «Мелодія» припиняє існування

20952
Залишки мережі «Мелодії» увійдуть до мережі «Стильного радіо “Перець ФМ”»
Радіо «Мелодія» припиняє існування

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 19 жовтня переоформила ліцензію АТ «Онікс», змінивши програмну концепцію і позивний радіомережі «Мелодія» на «Перець ФМ». Регулятор задовольнив відповідну заяву компанії про внесення змін до ліцензії.

 

Ідеться про ліцензію на мовлення в 21 населеному пункті в 14 областях України: Запоріжжі, Тернополі, Кіровограді, Луцьку, Чернігові, Хмельницькому, Сумах, Кривому Розі, Кам'янці-Подільському, Краматорську, Ковелі, Конотопі, Первомайську, Хусті, Чаплинці, Дубровиці, Підгайцях, Антополі, Карлівці, Косівській Поляні, Зарічному.

 

В АТ «Онікс» залишилася ліцензія на мовлення в місті Старобільську. Заступник голови Нацради Лариса Мудрак повідомила «Детектор медіа», що заява на переоформлення цієї ліцензії до Нацради поки не надходила.

 

«Стильне радіо "Перець ФМ"», як і «Мелодія» входить до Першої української радіогрупи. Мережа до цього охоплювала 29 населених пунктів: Київ, Харків, Донецьк, Запоріжжя, Луганськ, Миколаїв, Херсон, Чернігів, Полтаву, Суми, Кіровоград, Сімферополь, Севастополь, Кривий Ріг, Білу Церкву, Маріуполь, Краматорськ, Красноармійськ, Артемівськ, Мелітополь, Апостолове, Ровеньки, Знам'янку, Первомайськ, Шостку, Керч, Карлівку, Дубровицю, Зарічне.

 

Нагадаємо, що минулого року Нацрада не продовжила «Мелодії» ліцензію на мовлення в 15 містах, а саме в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі, Львові, Сімферополі, Луганську, Полтаві, Миколаєві, Херсоні, Запоріжжі, Мелітополі (Запорізька обл.), Волновасі (Донецька обл.) та Красноармійську (Донецька обл.). Згодом внаслідок конкурсу 12 частот «Мелодії» дісталося новій компанії «Новий обрій», яка запропонувала концепцію музично-інформаційного «Суперрадіо». У вересні 2011 року «Суперрадіо» розпочало тестове мовлення.

 

Таким чином, радіомережа «Мелодія» припиняє своє існування. Співвласник Першої української радіогрупи Станіслав Карпій пояснив «Детектор медіа», що компанія вважає недоцільною роботу неповноцінної мережі «Мелодії» без основних 15 міст мовлення. Тому було прийнято рішення про входження залишків «Мелодії» до мережі «Стильного радіо "Перець ФМ"».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20952
Читайте також
14.04.2011 18:05
Мар'яна Закусило
44 991
01.04.2011 11:46
Сергій Грабовський, «День»
28 817
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Sasha
4571 дн. тому
Нацрада не мала права переоформляти ліцензію "Мелодії" на "Перець ФМ" АТ "Онікс", оскільки у 9 містах із 21 "Перець ФМ" вже присутній в ефірі на інших частотах! Виходить, що дві різні юридичні особи ТРО будуть транслювати одну й ту ж програму "Перець ФМ" на тій самій території мовлення одразу на двох різних частотах! Хоча, думаю, Карпії пустять там МФМ чи Бест ФМ з Донецька, а на початку години будуть вставляти щось на кшталт "Перець ФМ" представляє М ФМ. Зрештою, як у Донецьку, де теж 18 год. мовлення на частоті МФМ насправді повинні бути позивні "Перець ФМ"! А от слухачів "Мелодії" справді кинули! Бізнес-інтереси, як завжди, на першому місці, ніж думка слухачів...
слушатель
4571 дн. тому
В общем владельцы просто кинули своих слушателей. Наплевали на их мнение. Неужели нельзя было пожертвовать дешёвым "Перцем" ради восстановления сети Мелодии? Нас просто кинули. Вот как им дорога была оказывается станция Мелодия. Выходит остальные проекты радиогруппы дороже и прибыльнее нежели Мелодия. Всё что слушатели писали на офф. сайте последние полгода оказалось никому не нужно.
sdoci
4572 дн. тому
Идиотизм. Такое радио угробить
Алексей
4572 дн. тому
Да уж... А я до последнего верил что всё-таки сеть Перца наоборот отдадут под Мелодию, а они решили так поступить. Зря и ещё раз зря!
AndRei
4572 дн. тому
вот и логическое завершение "борьбы" станции за слушателя. так призывали, так возмущались, подписи собирали, а в итоге ложили на своих слушателей и просто поменяли мелодию на дешевый гумор. Карпий и банда поступили по-скотски с теми, кто станцию ценил и любил. и история с частотами тут совсем не причем.
Євген
4572 дн. тому
А чого не запитали в Карпія, що буде на частотах, де вже є Перець ФМ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду