Депутати намагаються врятувати ліцензію радіо «Мелодія»

4 Вересня 2009
19821
4 Вересня 2009
14:31

Депутати намагаються врятувати ліцензію радіо «Мелодія»

19821
Депутати намагаються врятувати ліцензію радіо «Мелодія»

У парламенті 3 вересня 2009 року зареєстровано законопроект «Про внесення змін до ст. 31 Закону України "Про телебачення і радіомовлення"» щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні, №5096. Проект внесли народні депутати Юрій Кармазін (фракція НУНС), Віктор Уколов (БЮТ), Олена Бондаренко та Володимир Ландік (Партія регіонів).

 

За словами розробників, цей законопроект розроблено з метою зменшення впливу фінансово-економічної кризи на діяльність електронних ЗМІ України.

 

Депутати просять ст. 31 Закону «Про ТБ і РМ» доповнити пунктом 6 наступного змісту: «Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на підставі звернення телерадіоорганізацій, підтриманих органом місцевого самоврядування або комітетом Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації в 10-ти денний термін зобов'язана скасувати рішення про анулювання ліцензій на право користування каналами мовлення телерадіоорганізацій, термін дії яких закінчився в період фінансово-економічної кризи і які у зв'язку з економічною кризою не мали фінансової можливості сплатити суму ліцензійного збору в повному обсязі у встановлені чинним законодавством терміни, та поновити дію ліцензії з відстроченням або розстроченням сплати суми ліцензійного збору».

 

Згідно з проектом, дія закону, який має набути чинності з дня опублікування, поширюється на ТРО, термін дії ліцензій  на право користування каналами мовлення яких закінчився в 2009 році. Якщо документ буде прийнято, Нацрада повинна буде в 10-денний термін з дня набуття законом чинності розробити порядок поновлення ліцензій тих мовників, строк дії яких закінчився в 2009 році і які не мали змоги сплатити суму ліцензійного збору.

 

Нагадаємо, з таким формулюванням було скасовано ліцензію лише однієї ТРО – АТ «Онікс» (радіо «Мелодія).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19821
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nikolaj
5351 дн. тому
А де які станцій змінили засновників у зв"язку з несплатою сбору.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду