Михайло Кобля: «Мелодія» діє некоректно, нацьковуючи Генпрокуратуру на колег

15 Жовтня 2009
22657
15 Жовтня 2009
11:38

Михайло Кобля: «Мелодія» діє некоректно, нацьковуючи Генпрокуратуру на колег

22657
Михайло Кобля: «Мелодія» діє некоректно, нацьковуючи Генпрокуратуру на колег

Перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля вважає заклик радіо «Мелодія» до Генеральної прокуратури України перевірити, як сплатили ліцензійний збір інші телерадіокомпанії, некоректним по відношенню до колег по медіабізнесу. Про це він заявив у коментарі ТК.

 

«Радіо "Мелодія" - це комерційна структура. Питання сплати чи несплати ними за ліцензію - це питання успішності чи неуспішності їх діяльності як комерційної структури, - каже Михайло Кобля. - А НТКУ - бюджетна організація. Коли в бюджеті передбачені ці витрати, то ми їх сплачуємо, якщо ні, то це утрудняє виконання наших зобов'язань перед Нацрадою».

 

За словами першого віце-президента НТКУ, раніше плата за ліцензію для Першого національного становила приблизно 170 тисяч гривень. Цього ж року НТКУ доведеться сплатити 3 млн 200 тисяч гривень. «Це для нас значні кошти, які в бюджеті видатків з загального фонду не передбачені. Тому ми два місяці тому попросили Нацраду з питань телебачення і радіомовлення реструктуризувати цю суму, і запропонували графік погашення заборгованості. Зобов'язань по виплаті ми дотримуємося і сподіваємося, що до кінця року ми розрахуємося за ліцензію», - сказав Михайло Кобля. Зокрема у вересні і жовтні НТКУ вже сплатило по 100 тисяч, а в листопаді і грудні повинні сплатити по 1 мнл 600 тисяч гривень за кожен місяць. Назбирати ці кошти НТКУ планує з реклами кандидатів у президенти.

 

Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 вересня розглянула питання 12 боржників ліцензійного збору. З них було прийнято лише одне рішення про анулювання ліцензії («Норма-Центр», Миколаїв), решті - пролонгувала сплату збору. Тоді ж найбільшими боржниками було названо НТКУ та «НБМ-радіо».

 

Як відомо, 2 вересня Нацрада виконала припис Генеральної прокуратури України, згідно з якими «вжила заходи до анулювання ліцензії на мовлення НР №1372 від 29.12.2003 року, виданої АТ "Онікс"» - за несплату ліцензійного збору (4,2 млн грн). Однак «Онікс» оскаржив рішення Нацради в суді. Суд 4 вересня прийняв ухвалу, якою призупинив рішення Нацради. А згодом, 25 вересня, постановив визнати недійсним рішення Нацради про анулювання ліцензії та частково недійсним рішення про продовження ліцензії, за яким нараховувався ліцензійний збір (із цим судовим рішенням Нацрада поки що не ознайомлена). Однак чинним залишався припис Генпрокуратури, тож 30 вересня Нацрада констатувала факт втрати чинності ліцензії «Онікса» та виставила 15 частот радіо «Мелодія» на конкурс.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22657
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
йцукен
5310 дн. тому
а кто педофил?
Саша
5310 дн. тому
Хтось взяв хабара, а комусь не дали. Чому про це стільки галасу, шановна ТК? Тут розподіл грошей серед хабарників і педофілів і все)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду