Нацрада отримала 21 заяву на ліцензії IPTV

22 Лютого 2011
28654
22 Лютого 2011
13:20

Нацрада отримала 21 заяву на ліцензії IPTV

28654
Нацрада отримала 21 заяву на ліцензії IPTV

В Україні 23 компанії мають ліцензії провайдерів програмної послуги із застосуванням технологій IPTV (телебачення за інтернет-протоколом). Про це 21 лютого під час експертного семінару «Регулювання IPTV: європейський досвід і можливості його застосування в Україні» заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, пише «Моніторинг ЗМІ» з посиланням на УНІАН.

 

Станом на сьогодні Нацрада отримала ще 21 заяву на видачу ліцензій провайдерів IPTV. «Ми констатуємо подальше зростання зацікавленості цією послугою в нашій країні. За останні два роки це дуже проявилося серед учасників телекомунікаційного ринку України», - сказав пан Манжосов. Він додав, що найближчим часом Нацрада буде готова розглянути всі заяви по IPTV.

 

Нагадаємо, минулого року Нацрада кілька разів з різних причин відкладала видачу ліцензії провайдера IPTV компанії «Київстар» і відмовила в IPTV «Укртелекому». Як пояснила виданню «Дело» заступник голови Нацради Лариса Мудрак, це пов'язано з тим, що регулятор має намір видати ліцензії, виходячи з нової методики розрахунку розміру ліцензійного збору, яку до кінця місяця має затвердити Кабмін.

 

Зі слів пані Мудрак, орієнтовна вартість ліцензії провайдера IPTV, виходячи з нової методики, становитиме близько 20 тисяч гривень для невеликих міст і близько 300 тисяч - для покриття столиці і міст-мільйонників.

 

Тим часом експерт Ради Європи Крістіан Меллер відзначив, що в Німеччині у 2011 році близько 2,5 млн домогосподарств користуватимуться IPTV, і до 2012 року їхня кількість може зрости до 5 млн. Для порівняння: Франція у 2008 році мала 8,5 млн користувачів IPTV, а в Гонконгу понад 30% домогосподарств користуються IPTV.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28654
Читайте також
25.02.2009 13:02
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
17 542
20.10.2008 11:27
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
7 828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду