IPTV з’явиться в Україні за місяць-два

21 Січня 2008
28455
21 Січня 2008
12:22

IPTV з’явиться в Україні за місяць-два

28455
IPTV з’явиться в Україні за місяць-два

До 2012 року понад 52 мільйони абонентів платного телебачення у світі користуватимуться IPTV, а поставки телевізійних IP-приставок за той же період в середньому зростуть майже на 30 відсотків, зазначається у доповіді, підготовленій аналітиками IMS Research.

 

Оновлення інфраструктури та стратегічні альянси найбільших галузевих гравців дозволяють навіть невеликим телекомунікаційним компаніям надавати послуги IPTV, що спонукає її розвиток навіть на мало розвинутих ринках.

 

Тим часом в Україні жодна компанія не надає послуги IPTV. За словами аналітика компанії IKS-Consulting Миколи Оліярника, наразі ближче всіх до надання послуг IPTV підійшов «Укртелеком». Аналітик вважає, що відлік ери інтерактивного телебачення в Україні розпочнеться десь за місяць-два.

 

Водночас експерти розглядають майбутнє IPTV в Україні без оптимізму. На їх думку, головною проблемою на шляху нового телебачення може стати недостатня кількість високоякісних мереж, особливо за межами великих міст. Ускладнює ситуацію й недостатня присутність Інтернет в регіонах. Аналітики також вважають, що піонери IPTV в Україні можуть зіткнутись з неготовністю масового споживача платити за даний вид послуги.

 

Технологія IPTV (англ. Internet Protocol Television) – цифрове інтерактивне телебачення у мережах передачі даних по протоколу IP, нове покоління телебачення.

 

Головною перевагою IPTV є інтерактивність відеопослуг і доступ до широкого набору додаткових сервісів. Протокол IP дозволяє надавати не тільки відеопослуги, але й набагато ширший пакет послуг, зокрема, інтерактивних та інтегрованих.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28455
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
d
5928 дн. тому
який Укртелеком ? майже 2 роки крутять iptv farlep(matrix), comstar теж рулить
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду