Нацрада знову не видала «Київстару» ліцензію провайдера IPTV

29 Липня 2010
20790
29 Липня 2010
14:36

Нацрада знову не видала «Київстару» ліцензію провайдера IPTV

20790
Нацрада знову не видала «Київстару» ліцензію провайдера IPTV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 29 липня не прийняла рішення про видачу ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем» ліцензій провайдера програмної послуги із застосуванням технології IPTV (телебачення інтернет-протоколу).

 

Компанія подала сім заявок на отримання провайдерських ліцензій у Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі, Сімферополі і Харкові. Ресурс і кількість програм у всіх містах пропонувалася близько 40-ка. При цьому компанія вказувала територію в межах вулиць цих міст і розраховувала різну кількість домогосподарств.

 

Однак за розрахунками апарату Нацради кількість домогосподарств на цих вулицях інша. Наприклад, у Донецьку «Київстар» вказав 61 тисячу домогосподарств (за даними Нацради - 275 тисяч), у Дніпропетровську - 47 тисяч (за даними Нацради - 180 тисяч), у Львові - 13 тисяч (за даними Нацради - 165 тисяч), в Одесі - 43 тисячі (за даними Нацради - 173 тисячі).

 

Головне зауваження регулятора, втім, полягало в тому, що компанія в заяві вказувала територією окремі вулиці цих міст. «У заяві має бути вказане або місто, або район міста, і обрахунок домогосподарств проводиться виходячи із цього», - наголосила заступник голови Нацради Лариса Мудрак. Представник «Київстара» пояснив, що вказувалися ті вулиці, де вже збудовані мережі. Голова Нацради Володимир Манжосов на це зауважив, що компанія має потенціал до збільшення мережі.

 

Відтак, регуляторному органу забракло голосів для ухвалення рішень про видачу ліцензій.

 

Нагадаємо, що питання «Київстара» переноситься вже втретє. Компанія подала свої заявки ще в листопаді 2009 року. 16 грудня 2009 року Нацрада перенесла розгляд, щоб мати змогу детальніше вивчити всі технічні умови. А 14 квітня 2010 року не змогла прийняти рішення про видачу ліцензії в Києві на території Оболонського і Святошинського районів (забракло голосів). Тоді Нацраду спинила замала кількість програм у послузі (39), за рахунок чого ліцензійний збір за попередніми підрахунками мав становити 14369 гривень.

 

Нагадаємо, що 11 лютого 2010 року Нацрада відмовила у видачі ліцензії провайдера програмної послуги (технологія IPTV) ВАТ «Укртелеком», але 12 травня видала таку ліцензію ЗАТ «Українські радіосистеми» (ТМ Beeline) у місті Запоріжжі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20790
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
999
5039 дн. тому
И скажите после этого, кто тормозит развитие технического прогресса на Украине ?
Дмитрий
5039 дн. тому
Нацрада уже и сама не знает, как отказать Киевстару. То улицы не все указаны, то надо было районы указать. Скоро надо будет квадратные метры жителей указывать. Сама не знает, как надо оформлять документы, а требует это от Киевстара. Как можно требовать того, что нигде не задокументировано?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду