«Київстар» подав до Нацради заяву на отримання ліцензії провайдера IPTV

9 Грудня 2009
22367
9 Грудня 2009
16:30

«Київстар» подав до Нацради заяву на отримання ліцензії провайдера IPTV

22367
«Київстар» подав до Нацради заяву на отримання ліцензії провайдера IPTV

Телекомунікаційна компанія «Київстар» подала до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення документи на ліцензування як провайдера програмної послуги (технологія IPTV). Про це на брифінгу 9 грудня повідомив в. о. голови Національної раді Андрій Мирошніченко.

 

ВАТ «Укртелеком», яке надає послугу IPTV в тестовому режимі на базі інтернет-послуги «Ого!», поки що офіційно документи не подавало через труднощі з розрахунком ліцензійного збору.

 

Як пояснив Андрій Мирошніченко, всі абоненти «Укртелекому», є потенційними користувачами інтернет-послуги «Ого!», а отже, потенційними абонентами послуги IPTV. «Це означає, що ми маємо нарахувати ліцензійний збір з розрахунку на все населення України (формула ліцензійного збору включає кількість потенційних абонентів на території надання послуги. - ТК). Виходить "діамантова" ліцензія. Зрозуміло, такий збір ніхто не сплатить», - наголосив він.

 

Відтак, «Укртелеком» і Нацрада наразі дійшли попередньої домовленості брати за основу для розрахунку розміру збору кількість реальних абонентів послуги «Ого!».

 

Нагадаємо, що «Укртелеком» змушений був відкласти комерційний запуск послуги IPTV під брендом U.TV, оскільки поки що не отримав ліцензію провайдера програмної послуги.

 

На засіданні 9 грудня Національна рада не прийняла рішення про переоформлення ліцензії IPTV-провайдера «Велтон.телеком» у Харкові й Полтаві, пов'язані зі збільшенням ресурсу до 103 каналів, оскільки компанія досі не добудувала мережу в Полтаві (у Харкові вона вже надається).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22367
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду