«Воля» наступного року запускає послугу IPTV, а «Укртелеком» відкладає її комерційний запуск

26 Листопада 2009
17121
26 Листопада 2009
13:30

«Воля» наступного року запускає послугу IPTV, а «Укртелеком» відкладає її комерційний запуск

17121
«Воля» наступного року запускає послугу IPTV, а «Укртелеком» відкладає її комерційний запуск

25 листопада компанія «Воля» - київський оператор кабельного телебачення й інтернет-провайдер - оголосила, що в другому півріччі 2010 року надасть своїм абонентам доступ до телебачення  за технологією IPTV.

 

«Сьогодні молодь все більше хоче дивитися телепрограми не по традиційному телевізору, а з монітора комп'ютера. Тому ми вважаємо за свій обов'язок іти назустріч побажанням клієнтів, щоб вони могли отримувати доступ до телепрограм у зручному для них форматі», - цитує прес-служба президента компанії «Воля» Сергія Бойка.

 

За інформацією аналітиків компанії, до 15% абонентів широкосмугового доступу до інтернету через послугу «Воля Бродбенд» і близько 7% абонентів послуги доступу до телевізійних програм у цифровому форматі «Воля Преміум ТВ» як додаткову зручність хотіли б отримувати сервіс IPTV. Доступ до телепрограм через інтернет буде надаватися у вигляді додаткового сервісу для абонентів компанії.

 

На початковому етапі впровадження цієї технології компанія «Воля» не розраховує на якийсь прибуток, але вважає цей напрям перспективним, оскільки, за прогнозами, кількість абонентів цього сервісу найближчим часом має значно збільшитися.

 

IPTV-система дає змогу кожному користувачу створити індивідуальний пакет програм, дивитися телепрограми у запису, використовувати функцію тайм-шифт (зсув у часі), яка дає змогу робити паузи при перегляді передач у режимі реального часу, а також дивитися програми у форматах стиснення MPEG-2 та MPEG-4.

 

Водночас телекомунікаційний оператор «Укртелеком» відклав комерційний запуск послуги IPTV під брендом U.TV, який планувався на 1 грудня, на невизначений термін. Про це повідомляє газета «Дело». Зрив строків запуску пояснюється тим, що «Укртелеком» досі не отримав у Нацраді ліцензію провайдера програмної послуги. Нагадаємо, що «Укртелеком» надає послугу IPTV своїм інтернет-абонентам у тестовому режимі з березня 2009 року.

 

Тимчасом Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 25 листопада перенесла питання про переоформлення ліцензій компанії «Велтон.телеком» у Харкові та Полтаві. IPTV-провайдер планує збільшити кількість програм, які надає абонентам до 100. У Нацраді переоформлення ліцензій «Велтон.телекому» є дискутивним питанням, оскільки компанія побудувала мережу в Харкові, але ще не зробила цього в Полтаві.

 

Першою в Україні послугу IPTV запустила 2008 року в Одесі компанія «Комстар Україна». Нещодавно про свої IPTV-плани заявив і оператор мобільного зв'язку «Київстар». Компанія розраховує отримати ліцензію провайдера IPTV до кінця 2009 року і почати надавати її в Києві та містах-мільйонника уже наступного року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17121
Читайте також
05.12.2009 02:00
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
34 305
25.02.2009 13:02
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
17 542
20.10.2008 11:27
Станислав Юрасов, «Экономические известия»
7 828
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду