detector.media
22.02.2011 13:20
Нацрада отримала 21 заяву на ліцензії IPTV

В Україні 23 компанії мають ліцензії провайдерів програмної послуги із застосуванням технологій IPTV (телебачення за інтернет-протоколом). Про це 21 лютого під час експертного семінару «Регулювання IPTV: європейський досвід і можливості його застосування в Україні» заявив голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов, пише «Моніторинг ЗМІ» з посиланням на УНІАН.

 

Станом на сьогодні Нацрада отримала ще 21 заяву на видачу ліцензій провайдерів IPTV. «Ми констатуємо подальше зростання зацікавленості цією послугою в нашій країні. За останні два роки це дуже проявилося серед учасників телекомунікаційного ринку України», - сказав пан Манжосов. Він додав, що найближчим часом Нацрада буде готова розглянути всі заяви по IPTV.

 

Нагадаємо, минулого року Нацрада кілька разів з різних причин відкладала видачу ліцензії провайдера IPTV компанії «Київстар» і відмовила в IPTV «Укртелекому». Як пояснила виданню «Дело» заступник голови Нацради Лариса Мудрак, це пов'язано з тим, що регулятор має намір видати ліцензії, виходячи з нової методики розрахунку розміру ліцензійного збору, яку до кінця місяця має затвердити Кабмін.

 

Зі слів пані Мудрак, орієнтовна вартість ліцензії провайдера IPTV, виходячи з нової методики, становитиме близько 20 тисяч гривень для невеликих міст і близько 300 тисяч - для покриття столиці і міст-мільйонників.

 

Тим часом експерт Ради Європи Крістіан Меллер відзначив, що в Німеччині у 2011 році близько 2,5 млн домогосподарств користуватимуться IPTV, і до 2012 року їхня кількість може зрости до 5 млн. Для порівняння: Франція у 2008 році мала 8,5 млн користувачів IPTV, а в Гонконгу понад 30% домогосподарств користуються IPTV.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY