Нацрада відмовила «Укртелекому» у видачі ліцензії провайдера IPTV

11 Лютого 2010
26316
11 Лютого 2010
12:56

Нацрада відмовила «Укртелекому» у видачі ліцензії провайдера IPTV

26316
Нацрада відмовила «Укртелекому» у видачі ліцензії провайдера IPTV

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 11 лютого відмовила у видачі ліцензії провайдера програмної послуги (технологія IPTV) ВАТ «Укртелеком».

 

Підставами для відмови стали недоліки в заявних документах. «Укртелеком», зокрема, не вказав населені пункти, у яких планує надавати послугу і не зазначив ресурс багатоканальної телемережі.

 

Крім того, в загальній концепції провайдера немає пакету УПП (універсальна програмна послуга), зате до переліку програм включені неадаптовані канали: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», Luxe.TV, «Вопросы и ответы», «Домашние животные», «Еврокино».

 

Також «Укртелеком» не надав документів, які підтверджують придбання прав на ретрансляцію телеканалів. А дистрибутор ТОВ «Національний контент центр», який вказаний в документах, не зареєстрований як суб'єкт інформаційної діяльності і не має прав на розповсюдження програм на території України.

 

Нагадаємо, державний телекомунікаційний оператор «Укртелеком» має намір розвивати послугу IPTV під брендом U.TV. Вона надавалася в тестовому режимі на базі інтернет-послуги «Ого!», однак «Укртелеком» змушений був відкласти комерційний запуск U.TV, оскільки поки що не отримав ліцензію провайдера програмної послуги.

 

Як раніше пояснював в. о. голови Нацради Андрій Мирошніченко, «Укртелеком» затягував з поданням ліцензійної заяви через труднощі з розрахунком ліцензійного збору.

 

Раніше Нацрада відклала питання про видачу ліцензії IPTV-провайдера компанії «Київстар».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26316
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду