ТВі загрожує анулювання ефірної ліцензії за відсутність мовлення. Канал не знає, про які частоти йдеться

26 Листопада 2010
16404
26 Листопада 2010
15:51

ТВі загрожує анулювання ефірної ліцензії за відсутність мовлення. Канал не знає, про які частоти йдеться

16404
ТВі загрожує анулювання ефірної ліцензії за відсутність мовлення. Канал не знає, про які частоти йдеться

25 листопада працівники Національної ради з питань телебачення і радіомовлення завершили проведення перевірки ТВі, яку канал оскаржує в суді, щодо дотримання умов ліцензії. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За інформацією ТВі, Національна рада перевіряла дотримання умов додатків до ліцензії ТВі, переоформлених 8 вересня 2010 року. Але канал наполягає на тому, що йому нічого не відомо про ці додатки. «У своїх запереченнях проти складеного акту телеканал ТВі звернув увагу, що переоформлені додатки до ліцензії від 8 вересня 2010 року ніколи не отримував, та заяву про їх переоформлення ніколи не подавав», - йдеться в повідомленні. Канал нагадує, що його ліцензія містила вісім додатків, п'ять з яких були анульовані 8 вересня.

 

«Основним порушенням, що було встановлено актом перевірки Нацради, стало відсутність мовлення на частотах, що вказані в нових, самостійно переоформлених Національною радою (без відповідного рішення) додатках до нашої ліцензії. ТВі досі не знає, які саме частоти Національна рада вписала у переоформлені додатки до нашої ліцензії», - запевняє канал.

 

Нагадаємо, Нацрада виписала каналу ТВі нові додатки до ліцензії замість анульованих та публічно звернулася до каналу з проханням їх забрати. «Ми не просили в Нацради ніяких додатків. Наші додатки до ліцензії незаконно Національної радою скасовані. Ми подали до суду на Національну раду, щоб це протиправне рішення було скасоване. Нічого іншого ми в Нацради не просили», - сказав тоді в коментарі ТК генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

Перевірка ТВі була плановою - за рік діяльності (7 жовтня 2009 року ТВі виграв п'ять частот з 10-ваттними передавачами, ліцензія видана 28 жовтня 2009 року). Як повідомляє Нацрада, рішення про проведення перевірки було публічно ухвалено 7 липня під час планування проведення перевірок на друге півріччя 2010 року. Під час планових перевірок мають перевірятися:

- початок та ведення діяльності згідно з ліцензією (мовлення на частотах, отриманих на конкурсі);

- виконання умов ліцензій;

- статутні документи;

- умови виконання програмної концепції;

- дотримання норм чинного законодавства тощо.

 

Як відомо, відповідно до статті 37 закону «Про телебачення і радіомовлення» за відсутність передбаченого ліцензією мовлення протягом року ліцензія анулюється.

 

Нагадаємо, виконуючи рішення суду Київського апеляційного адміністративного суду, який  підтвердив скасування результатів січневого конкурсу на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі, Нацрада анулювала додатки до ліцензії каналу ТВі. Проте в додатку ТВі було записано не тільки частоти, які канал отримав на спірному конкурсі 27 січня 2010, але й п'ять ефірних частот, що канал виграв раніше. Нацрада, анулювавши додатки, просила канал подати заяву на отримання нових додатків, але, зрештою, сама виписала телеканалу додатки з п'ятьма «старими» частотами.

 

Однак телеканал ТВі вирішив не звертатися до Нацради, а подати позов в Окружний адміністративний суд міста Києва до Національної ради. У позові телеканал заявляє про перевищення регуляторним органом своїх повноважень і просить визнати нечинним та скасувати рішення Національної ради №1276 від 8 вересня 2010 року про анулювання додатків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16404
Читайте також
31.08.2010 17:22
Мар'яна Закусило
66 062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду