Нацрада виписала ТВі нові додатки до ліцензії і просить канал їх забрати

5 Жовтня 2010
16144
5 Жовтня 2010
16:22

Нацрада виписала ТВі нові додатки до ліцензії і просить канал їх забрати

16144
Нацрада виписала ТВі нові додатки до ліцензії і просить канал їх забрати

Нацрада просить телеканал ТВі забрати нові додатки до ліцензії. Про це на брифінгу 5 жовтня сказала перший заступник голови Національної ради Оксана Головатенко.

 

«Маючи нагоду, хочу звернутися до компанії, щоб вона обов'язково звернулася до Національної ради і отримала ліцензійні додатки, які вже підписані головою і заступником голови, і розпочали свою роботу в правовому полі. Ми надіслали лист компанії ТВі з проханням, щоб вони отримали додатки, і чекаємо їх у Нацраді, щоб вони працювали згідно з дотриманням норм закону та чинної ліцензії, яка в них, до речі, є», - заявила вона.

 

Як повідомляє прес-служба регулятора, Нацрада посилається на своє рішення № 1276 від 8 вересня 2010 року. У цьому рішенні зазначено, зокрема: анулювати додатки 1, 5, 6, 7, 8, видані 30.01.2010, та додаток 6/а від 11.03.2010; привести додаток 1 у відповідність до рішення Національної ради № 2373 від 09.12.2009  (останнє переоформлення перед січневим конкурсом), додатки 5, 6, 7, 8 у відповідність до рішень Національної ради № 1958, 1961, 1965, 1985, 2011 від 07.10.2009 (результати жовтневого конкурсу, у якому ТВі виграв свої перші п'ять ефірних частот).

 

«Ми не просили в Нацради ніяких додатків. Наші додатки до ліцензії незаконно Національної радою скасовані. Ми подали до суду на Національну раду, щоб це протиправне рішення було скасоване. Нічого іншого ми в Нацради не просили», - сказав у коментарі ТК генеральний директор ТВі Микола Княжицький.

 

За його словами, ТВі не отримував лист від Нацради з проханням отримати додатки, про який сказала Оксана Головатенко. Микола Княжицький розцінює пропозицію Нацради як провокацію: «У рішенні Нацради сказано скасувати додатки, а потім внести зміни до додатків. Але як можна внести зміни до того, що вже скасовано? Ми просимо Нацраду не провокувати нас на незаконні кроки! Ми отримаємо ці додатки, а потім хтось скаже, що вони отримані всупереч рішенню суду, який їх скасував».

 

Нагадаємо, виконуючи рішення суду Київського апеляційного адміністративного суду, який  підтвердив скасування результатів січневого конкурсу на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі, Нацрада анулювала додатки до ліцензії каналу ТВі. Проте в додатку ТВі було записано не тільки частоти, які канал отримав на спірному конкурсі 27 січня 2010, але й 5 ефірних частот, що канал виграв раніше. Нацрада, анулювавши додатки, просила канал подати заяву на отримання нових додатків, але, зрештою, сама виписала телеканалу додатки з п'ятьма «старими» частотами.

 

Однак телеканал ТВі вирішив не звертатися до Нацради, а подати позов в Окружний адміністративний суд міста Києва до Національної ради. У позові телеканал заявляє про перевищення регуляторним органом своїх повноважень і просить визнати не чинним та скасувати рішення Національної ради №1276 від 8 вересня 2010 року про анулювання додатків.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду