ТВі оскаржив рішення суду щодо визнання ліцензій на частоти нечинними

21 Вересня 2010
18547
21 Вересня 2010
10:10

ТВі оскаржив рішення суду щодо визнання ліцензій на частоти нечинними

18547
ТВі оскаржив рішення суду щодо визнання ліцензій на частоти нечинними

20 вересня юристи каналу ТВі (ТОВ «ТелеРадіоСвіт») звернулися до Вищого адміністративного суду з касаційною скаргою на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 30 серпня 2010 року, якою суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За цією інформацією, у скарзі ТВі посилається, зокрема, на те, що суд своєю постановою фактично залишив телеканал без можливості здійснювати мовлення не тільки на тих частотах, що видавались на підставі рішень від 27 січня 2010 року, але й на інших частотах, які видавались на підставі інших рішень, що не оскаржувались у даній справі.

 

«З-поміж іншого, суд визнав такими, що втратили чинність додатки 6 і 6/а, в яких містився перелік всіх радіочастот, на яких мав право здійснювати мовлення ТВі, і серед яких були частоти, отримані задовго до прийняття скасованих судом рішень Національної ради», - йдеться у повідомленні каналу.

 

Також у своїй скарзі телеканал ТВі зазначає, що суд присвоїв собі повноваження позивачів та самостійно змінив заявлені ними позовні вимоги: позивачі просили анулювати додатки до ліцензії каналу ТВі, однак  суд встановивши, що такі вимоги не можуть бути задоволені, вирішив за власною ініціативою розглядати вже самостійно змінені вимоги.

 

Окрім того, телеканал ТВі з посиланням на практику Європейського суду з прав людини, зазначає, що ліцензіат може бути позбавлений чинної ліцензії лише у випадку, якщо ним вчинені певні неправомірні дії.

 

«Практика Європейського суду в таких справах однозначна - власник ліцензії не може позбавлятись своєї ліцензії якщо ним не вчинено жодних неправомірних дій, а всі порушення вчинені виключно з боку самої держави в особі її компетентного органу», - наголошує прес-служба каналу.

 

Нагадаємо, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18547
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду