ТВі просить суд визнати, що Нацрада перевищила повноваження

13 Вересня 2010
20950
13 Вересня 2010
18:15

ТВі просить суд визнати, що Нацрада перевищила повноваження

20950
ТВі просить суд визнати, що Нацрада перевищила повноваження

Телеканал ТВі подав позов в Окружний адміністративний суд міста Києва до Національної ради. Телеканал просить визнати не чинним та скасувати рішення Національної ради №1276 від 8 вересня 2010 року «Про анулювання додатків 1, 5, 6, 6/а, 7, 8 до ліцензії на мовлення НР № 1021-м від 28.10.2009р.»

 

«Телеканал ТВі від самого початку наголошував на відсутності у Національної ради повноважень анульовувати додатки до ліцензій. Як зазначалось під час засідання Національної ради, де приймалось рішення №1276, законодавство не наділяє Нацраду повноваженнями анульовувати додатки до чинних ліцензій на мовлення. Водночас, статтею 19 Конституції України Національна рада зобов'язана діяти виключно в тих межах повноважень, що встановлені законами України», - ідеться в прес-релізі каналу.

 

Таким чином, згідно з рішенням Національної ради, телеканал ТВі залишився з ліцензією на мовлення, яка є чинною, але яка не містить цілого ряду обов'язкових додатків до неї, що прямо суперечить вимогам статті 27 Закону України «Про телебачення і радіомовлення».

 

«Окрім того, своїм рішенням Національна рада вирішила анулювати додатки до ліцензії, а потім ці анульовані додатки привести у відповідність до інших своїх рішень. При цьому рішення №1276 не містить жодних правових пояснень, як можна вже анульований додаток привести у відповідність до хоча б чого-небудь», - таким чином канал обґрунтовує відсутність наміру звертатися до Нацради по поновлення додатків, а вирішувати питання в суді.

 

Як заявляв канал раніше в інтерв'ю ТК, крім позову проти Нацради, ТВі має також намір звернутися зі касаційною скаргою на рішення Київського апеляційного адміністративного суду. Нагадаємо, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20950
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
4987 дн. тому
Та знайшли з ким судитись. Відкривайте студію у Швейцарії, виходьте звідти на супутник і сра*те на все це законодавство цієї бидляндії. Розпродайте всі аналогові передавачі, поки їх ще куплять перед переходом всього світу на цифру, і не партеся. Нацраді - болт, нагляду за частотами - болт, бюджету - болт. Ще й зекономите.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду