Нацрада: ТВі не погодився на компроміс, але слово за ним

15 Вересня 2010
17311
15 Вересня 2010
15:57

Нацрада: ТВі не погодився на компроміс, але слово за ним

17311
Нацрада: ТВі не погодився на компроміс, але слово за ним

Нацрада не отримувала ані заяви від телеканалу ТВі про поновлення ліцензійних додатків, ані офіційних документів з суду про те, що ТВі подав позов проти Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це на брифінгу повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

«Позиція Нацради була озвучена на минулому засіданні і не змінилася. Як ви розумієте, судом скасовано результати січневого конкурсу на частоти, відповідно ми повинні привести ліцензійні документи каналів у відповідність до цих рішень суду. І ми зробили крок назустріч компанії ТВі, коли запропонували їм подати заяву до Нацради про внесення змін до додатків, щоб ми могли їм видати нові додатки до ліцензії з тими частотами, які в них були  до січня 2010-го. Тобто наша позиція, я вважаю, виважена, відповідає закону і водночас компромісна. Якщо канал не хоче іти на такий діалог з Національною радою - то це його право. Власне, слово за ними», - сказав Манжосов.

 

Нагадаємо, виконуючи рішення суду Київського апеляційного адміністративного суду, який  підтвердив скасування результатів січневого конкурсу на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі, Нацрада анулювала додатки до ліцензії каналу ТВі.  Проте в додатку ТВі було записано не тільки частоти, які канал отримав на спірному конкурсі 27 січня 2010, але й 5 ефірних частот, що канал виграв раніше. Нацрада зі свого боку звернулася до каналу з пропозицією подати заяву на отримання нового додатку, яку пообіцяла оперативно розглянути і внести дані про 5 «старих» частот.

 

Однак телеканал ТВі вирішив не звертатися до Нацради, а подати позов в Окружний адміністративний суд міста Києва до Національної ради. У позові телеканал заявляє про перевищення регуляторним органом своїх повноважень і просить визнати не чинним та скасувати рішення Національної ради №1276 від 8 вересня 2010 року «Про анулювання додатків 1, 5, 6, 6/а, 7, 8 до ліцензії на мовлення НР № 1021-м від 28.10.2009р.».

 

Як заявляв канал раніше в інтерв'ю ТК, крім позову проти Нацради, ТВі має також намір звернутися із касаційною скаргою на рішення Київського апеляційного адміністративного суду. До цієї касаційної скарги ТВі пропонує долучатися і регуляторному органу. Оскільки, на думку генерального директора ТВі Миколи Княжицького, суд прийняв рішення про анулювання додатків до ліцензії, яке неможливо виконати процедурно. 

 

«Нацрада не буде долучатися до такої касації. Наша позиція була чіткою і під час суду і після нього», - запевнив ТК Володимир Манжосов.  

 

Щодо подальшої долі частот з малопотужними передавачами, на які Нацрада обіцяла оголосити повторний конкурс, то поки це питання не вирішено.

 

«Поки запит до Кабміну про анулювання мораторію на розіграш аналогових частот не подано», - сказала перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

За її словами, тривають консультації з Кабміном, УДЦР, Концерном РРТ.

 

«Треба зрозуміти, які з цих частот є реальними, бо частина з частот, які було виставлено на конкурс, є непридатними для ТВ-мовлення. І, зрештою, яким буде рішеня - чи віддати їх на розвиток цифри, чи провести повторний конкурс», - пояснила Головатенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17311
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
baybak
4975 дн. тому
А блокування трансляцій каналів НацРада контролює і підтримує: ТРІОЛАН не транслював в понеділок 20.09 передечу "Свобода слова". Усі інші канали працювали. Повний порядок? Усі хотіли?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду