Нацрада розгляне питання про конкурс на частоти та анулювання ліцензійних додатків ТВі

7 Вересня 2010
18190
7 Вересня 2010
18:50

Нацрада розгляне питання про конкурс на частоти та анулювання ліцензійних додатків ТВі

18190
Нацрада розгляне питання про конкурс на частоти та анулювання ліцензійних додатків ТВі

До порядку денного засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення України на 8 вересня включено питання «Про рішення Національної ради №№ 120-211 від 27.01.2010.», тобто про розгляд результатів конкурсу на частоти. Окрім того, окремим пунктом порядку денного йде питання про анулювання додатків 1, 5, 6, 6/а, 7, 8 до ліцензії на мовлення каналу. Документ опубліковано на офіційному сайті Нацради.

 

На каналі ТВі переконані, що питання про анулювання додатків до ліцензії ТВі є незаконним, адже анулюванню підлягають не додатки, а ліцензія цілком. Такі наміри регуляторного органу на каналі вважають «перевищенням повноважень Нацради».

 

«Згідно зі статтею 2 Закону України «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» Національна рада у своїй діяльності керується Конституцією України, Законом України «Про телебачення і радіомовлення», власне Законом про Національну Раду України про телебачення та радіомовлення, та іншими законами України, які регулюють правовідносини у медійній сфері.Проте, жоден з вказаних законів не наділяє Національну раду повноваженнями анульовувати додатки до ліцензії на мовлення», - ідеться в коментарі прес-служби ТВі.

 

На каналі не сподіваються на розгляд свого питання в правовому полі.

 

«На жаль, ми не можемо розраховувати на те, що Національна рада на своєму засіданні нарешті прочитає свій профільний закон та замислиться над питанням своїх повноважень. Проте, ми б дуже хотіли сподіватися, що станеться неможливе, і Національна рада у відносинах з нашим телеканалом, рівно як і зі всіма іншими мовниками, не буде забувати про те, що вказаний орган не є філією телеканалу «Інтер», а доповідач з нашого питання - Оксана Головатенко, - вже давно не має юридичних підстав називати Валерія Івановича Хорошковського "шефом"», - ідеться у повідомленні каналу.

 

Нагадаємо, що 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив скасування результатів січневого конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на вільні частоти та визнання нечинними ліцензії 5-го каналу і ТВі.

 

Як повідомляла ТК раніше, на засіданні суду 30 серпня  представники каналу ТВі подали нову апеляційну скаргу, зміни якої стосувалися мотивувальної частини, а також - додаток №6/а до своєї ліцензії, який раніше у них витребував суд.

 

Нагадаємо, на конкурс  Нацради, підсумки якого були підбиті 27 січня 2010 року, виставлялися 92 частоти з малопотужними передавачами (10 Вт). А вже згодом ТВі і 5 канал, які стали переможцями конкурсу, замовили в Українського державного центру радіочастот висновки про можливість збільшення цих потужностей і навіть технічний перенос цих передавачів.

 

8 червня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов телеканалів групи «Інтер» проти Нацради і скасував результати січневого конкурсу. 5 канал і ТВі, які виступали третіми особами із самостійними вимогами на предмет позову, оскаржили це рішення.

 

Довідка:

Конкурс ефірних телечастот був оголошений 9 жовтня 2009 року (рішення про конкурс було прийняте 30 вересня 2009 року). Загалом на нього було виставлено 92 частоти (згодом 3 були зняті з конкурсу) з передавачами малої потужності (10 Вт) й обсягом мовлення 24 години на добу. Участь у ньому взяли 42 телекомпанії: 25 регіональних і 17 київських, які разом подали 525 заявок. 27 січня Нацрада підбила підсумки. Переможцями конкурсу стали 17 компаній: найбільше частот отримали телеканали ТВі (33) і 5 канал (26: НБМ - 17, «Експрес-інформ» - 9), група «Інтер» виграла 20 частотних присвоєнь (НТН - 9, «Мегаспорт» - 4, К1 - 3, К2 - 2, Enter Film - 2), по 2 частоти отримали Новий канал, СТБ, «Сіті» і ТОНІС, по одній - ТО «Коростеньтелебачення», ТРК «Немо», ТРК «Подолянин TV», ТРК «Ритм», ТРК «Радіо Мережа».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18190
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
жужа
4987 дн. тому
Ой,каие фахивци в Нацраде. Пальчики Валеры, а на лицах гримасы страха. Пришли к власти и беспридельничают. Ну а Мудраччка лучший хамелеон,от Додика до Валеры, а голосуют все как один усе единогласно. Встране дорвались ккорыту хитрые дебилы и девочки на побегушках
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду