detector.media
08.11.2010 19:36
«Воля» виграла в АМКУ касацію з оскарження штрафу в 3 млн гривень

26 жовтня Вищий господарський суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги Антимонопольного комітету України у справі з оскарження компанією «Воля» призначеного їй АМКУ штрафу в розмірі 3 млн гривень. Про це повідомляє Comments.ua.

 

Нагадаємо, що 3 липня АМКУ оштрафував ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «Київські телекомунікаційні мережі» і ТОВ «ІВК» на 1 млн. гривень кожну за зловживання монопольним положенням та зобов'язав їх протягом двох місяців знизити тарифи на послуги кабельного телебачення. Представники компанії в той же день заявили, що оскаржуватимуть це рішення в суді. 20 серпня від трьох підприємств був поданий позов до Господарського суду міста Києва з вимогою визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету України. Водночас АМКУ подав зустрічний позов про стягнення з них по 1 мільйону гривень.

 

У листопаді 2009 року суд відмовив «Волі» та задовольнив зустрічний позов АМКУ про стягнення штрафу. Компанія подала апеляцію, і в червні 2010 року Київський апеляційний суд скасував рішення першої інстанції. Але АМКУ подав касацію до Вищого господарського суду, яку й програв. «За результатами розгляду касаційної скарги Вищий господарський суд України прийшов до висновку про відсутність підстав для її задоволення», - сказано в судовому рішенні.

 

У компанії «Воля» висловили впевненість, що судовий процес закінчився. «Згідно з чинним законодавством, рішення Вищого господарського суду - це рішення вищої касаційної інстанції в господарських спорах», - повідомили в компанії.

 

Натомість в АМКУ сподіваються на перегляд цього рішення у Верховному Суді України. «Після прийняття судом такого рішення ми звернулися до них з проханням розгляду цього питання у Верховному Суді. Вищий господарський суд за новим законодавством може підтримати нашу заяву, а може й ні. Тому зараз ми перебуваємо в процесі очікування», - сказав керівник прес-служби АМКУ Богдан Якимюк.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY