Апеляційний суд скасував постанову про порушення справи проти «Експресу»

2 Червня 2010
22623
2 Червня 2010
14:01

Апеляційний суд скасував постанову про порушення справи проти «Експресу»

22623
Апеляційний суд скасував постанову про порушення справи проти «Експресу»

За інформацією газети «Експрес» Апеляційний суд Львівської області сьогодні, 2 червня 2010 року, скасував постанову Сихівського  районного суду  м. Львова від 23.04.2010 року щодо законності  постанови про порушення кримінальної справи проти директора «Експресу».

 

Підтвердження інформації ТК намагається отримати у представників Апеляційного суду.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», кКримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах проти колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» було порушено 18 березня 2010 року.  Йшлося про несплату податку на прибуток за 2005 та 2007 роки у сумі 2,6 млн. грн..

 

13 квітня 2010 року журналісти львівської газети «Експрес» перекрили трасу Київ-Чоп. Таким чином вони намагалися привернути увагу до дій представників податкової міліції щодо директора «Експресу» Андрія Вея, якого примусово забрали на допит до податкової міліції. Щоб з'ясувати, чому затримали їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка між журналістами та слідчим податкової міліції, під час якої пошкоджено редакційну відеокамеру.

 

Після цього головного редактора газети Ігоря Починка слухали у профільному комітеті ВР, який рекомендував парламенту створити тимчасову слідчу комісію у справі «Експресу». 25 травня Генеральна прокуратура доручила прокуратурі Рівненської області здійснити нову перевірку всіх  матеріалів справи львівської газети «Експрес».

 

У свою чергу Львівська прокуратура звернулася до журналістів з відкритим листом, у якому звинуватила газету «Експрес» у заангажованості.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22623
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду