Герман ознайомила Януковича з листом газети «Експрес», і той наказав Медведьку покарати винних

29 Травня 2010
17271
29 Травня 2010
01:27

Герман ознайомила Януковича з листом газети «Експрес», і той наказав Медведьку покарати винних

17271
Герман ознайомила  Януковича з листом газети «Експрес», і той наказав Медведьку покарати винних

Відповідаючи на питання, які загрози існують сьогодні для журналістів, Ганна Герман зізналася, що кожна влада любить мати лояльну до себе пресу і хоче, щоб ЗМІ її любили. «І якщо не може завоювати цю любов, то хоче змусити любити. А ви знаєте, що таке змушування до любові - це ґвалт, а ґвалт це злочин. Як тільки ми бачитимемо такі факти, то будемо дуже жорстко реагувати», - сказала вона.

 

Герман виправдовує своє місце в АП тим, що вона буде тримати ці речі під контролем.

 

Герман також сказала, що зустрічалася з журналістами газети «Експрес», які передали їй відкритий лист до Президента про тиск на видання збоку львівської податкової міліції і прокуратуру. Вона ознайомила президента з листом і той дав доручення генеральному прокуророві Медведьку, щоб він негайно з'ясував ситуацію, не зволікав з  розслідуванням і покарав винних у тискові.

 

«Це приклад того, коли журналісти разом і не мовчать. Я буду вашим посередником, і ми зможемо такі речі присікати, і влада врешті-решт звикне, що тиснути на пресу не треба», - зазначила пані Герман.

 

Як повідомляла ТК, 13 квітня журналісти львівської газети «Експрес» перекрили трасу Київ-Чоп. Таким чином вони намагалися привернути увагу до дій представників податкової міліції щодо директора «Експресу» Андрія Вея, якого примусово забрали на допит до податкової міліції. Щоб з'ясувати, чому затримали їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка між журналістами та слідчим податкової міліції, під час якої пошкоджено редакційну відеокамеру.

 

Після цього головного редактора газети Ігоря Починка слухали у профільному комітеті ВР, який рекомендував парламенту створити тимчасову слідчу комісію у справі «Експресу». 25 травня Генеральна прокуратура доручила прокуратурі Рівненської області здійснити нову перевірку всіх  матеріалів справи львівської газети «Експрес».

 

У свою чергу Львівська прокуратура звернулася до журналістів з відкритим листом, у якому звинувачує газету «Експрес» у заангажованості.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17271
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Nik
5082 дн. тому
От так - податки не платив, ментам хамив, Президента нагнув. Священна корова для нинішньої влади - журналіст. Навіть якщо він і хам.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду