Прокурор Львівщини позивається про захист честі й гідності до газети «Експрес»

4 Березня 2010
18148
4 Березня 2010
15:03

Прокурор Львівщини позивається про захист честі й гідності до газети «Експрес»

18148
Прокурор Львівщини позивається про захист честі й гідності до газети «Експрес»

Прокурор Львівської області Олексій Баганець подав судовий позов про захист честі і гідності до газети «Експрес». Про це він заявив на прес-конференції у Львові, повідомляє ZIK

 

З його слів, позов подано до Галицького районного суду міста Львова.

 

Баганець пояснив, що приводом для судового позову стали публікації у газеті «Експрес».

 

Передісторію непорозумінь з газетою, з його слів, така: на початку 2008 року було порушено кримінальну справу щодо одного із сільських голів Пустомитівського району за те, що він підробив рішення сесії сільської ради і незаконно виділив громадянину земельну ділянку. Згодом з'ясувалася, що ця земельна ділянка було надана громадянину Ігорю Починку, головному редакторові газети «Експрес».

 

За словами Баганця, у той час, коли він наполягав на притягненні до кримінальної відповідальності сільського голови, у газеті «Експрес» пішли публікації, які принижують його честь, гідність та репутацію прокуратури Львівської області загалом.

 

«На ці всі публікації я зреагував як громадянин. Я звернувся в суд про захист честі і гідності, і мій заступник звернувся до суду про захист ділової репутації. У той час щодо мене були скеровані заяви в СБУ про те, що я злочинець, і в них є конкретні матеріали, які підтверджують мою вину; заяви Генеральному прокурору України про те, що я злочинець і мене треба притягувати до кримінальної відповідальності. Публікації з цього приводу у газеті йдуть кожен день», - розповів прокурор Львівщини.

 

Також, як повідомляє ZIK, перший заступник прокурора Львівської області Богдан Татарин повідомив: «Перевірка контролюючими органами виявила, що в урочищі Вишенька біля села Шоломинь Пустомитівського району у родини Починок згідно з розпоряджень Пустомитівської РДА є у власності 2,4 га землі. Виявлено, що реально огороджено 3,8 га землі і території: 2,4 га для ведення особистого селянського господарства (ОСГ), 1,4 га - це землі лісового фонду. Природоохоронний прокурор готує позов про знесення огорожі з самовільно огородженої території лісового фонду». За словами Татарина, на землях 2,4 га, наданих для ОСГ, є дві самовільно збудовані будівлі. «Готується позов в суд щодо знесення цих будинків», - сказав він.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18148
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду