Видавництво «Експрес» погасило заборгованості (ОНОВЛЕНО)

21 Травня 2010
22340
21 Травня 2010
12:52

Видавництво «Експрес» погасило заборгованості (ОНОВЛЕНО)

22340
Видавництво «Експрес» погасило заборгованості (ОНОВЛЕНО)

Видавнича група «Експрес» розрахувалася із заборгованостями перед державою, повідомляє інформаційне агентство «Інтермедіа консалтинг» з посиланням на відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

 

У повідомленні ДПА області зазначено:

«Незважаючи на донараховані суми податку, а також неодноразово програні в судах різних інстанцій справи на користь держави, службові особи ТОВ «Видавнича група «Експрес» здійснили розрахунок з бюджетом лише після порушення 18.03.2010 року кримінальної справи: 01.04.10 сплатили частину несплачених вчасно державі коштів, а саме 1,98 млн. грн, а 13.05.10 повністю розрахувалися з державою».

 

Втім, за словами головного редактора газети «Експрес» Ігоря Починка,  ця інформація не відповідає дійсності.

«Юридичний вiддiл ТзОВ «Видавнича група «Експрес» офiцiйно спростовує поширену ДПА у Львiвський областi iнформацiю про те, що пiдприємство "розрахувалося з бюджетом лише пiсля порушення кримiнальної справи". Зазначене твердження цiлковито не вiдповiдає дiйсностi, оскiльки усi свої податковi зобов'язання здiйснюються пiдприємством бездоганно, у термiни та в спосiб, встановленi чинним законодавства. Ні до порушення справи, ні після порушення справи підприємство не мало податкового боргу перед державою», - сказав він.

 

Починок вважає, що справу проти посадової особи видавця газети було порушено незаконно, щоб вплинути на редакцiйну полiтику газети.

 

Кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах проти колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» було порушено 18 березня 2010 року.  Йшлося про несплату податку на прибуток за 2005 та 2007 роки у сумі 2,6 млн. грн

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22340
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду