«Експрес»: Нас обстрілюють бойовими патронами

22 Жовтня 2009
22372
22 Жовтня 2009
18:44

«Експрес»: Нас обстрілюють бойовими патронами

22372
«Експрес»: Нас обстрілюють бойовими патронами

Робочі кабінети журналiстiв львівської газети «Експрес» втретє обстріляли бойовими патронами. Про це йдеться на сайті видання.

 

Журналісти «Експресу» звернулися з відкритою заявою на ім'я міністра внутрішніх справ та генерального прокурора з вимогою негайно втрутитись у ситуацію та вжити невідкладних i дієвих заходів, які гарантуватимуть безпеку журналістів. Також вони вимагають знайти й притягнути до вiдповiдальностi органiзаторiв i виконавців збройних нападів на редакцію.

 

«У вікнах - кульові отвори. Це - сліди вогнепальної зброї. По журналістах «Експресу» стріляли бойовими патронами. Останні постріли пролунали 6 жовтня 2009-го. Перші - півроку тому.

 

Мiлiцiонери приїжджали. Після кожної стрілянини. Збирали кулі в пакети, хитали головами: «Журналісти могли загинути».

 

Ми сьогодні ще точно не знаємо, хто організував ці замахи на журналiстiв «Експресу».

Ми сьогодні ще аналізуємо, якi публiкацiї газети так роздратували сучасну мафію у цій країні. 

 

Ми свідомо мовчали певний час, не розголошуючи подробиць цiєї справи, щоб дати мiлiцiї можливість професійно виконати свої обов'язки.

 

Настав час назвати речі своїми іменами: місцева мiлiцiя провалила й цей іспит. Вона не здатна захистити громадян, журналiстiв.

 

Треба вiдповiдально сказати правду вголос: якщо місцевий прокурор, маючи на руках результати балістичних експертиз, кулi та iншi прямі докази теракту, закриває справу про напад на редакцію «за вiдсутнiстю складу злочину», то цей прокурор є прямим співучасником потенційного вбивства.

 

Таким людям не місце в правоохоронних органах.

 

Ми вимагаємо від мiнiстра внутрiшнiх справ негайно втрутитись у ситуацію та

вжити невідкладних i дієвих заходів, що гарантуватимуть безпеку журналiстiв.

 

Ми вимагаємо знайти й притягнути до вiдповiдальностi органiзаторiв i виконавців збройних нападiв на журналiстiв "Експресу".

 

Ми вимагаємо від генерального прокурора країни дати чітку вiдповiдь на просте запитання: прокуратура на боцi людей чи прокуратура є прихистком для бандитів, що розстрілюють редакції незалежних газет? Винні в потуранні бандитам мають бути справедливо покарані.

 

Журналісти «Експресу» ніколи не гнули голови в поклоні перед жодною владою - ні офiцiйною, ні кримінальною».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22372
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Medved
5300 дн. тому
То Журналіст: Узагалі-то алкоголік - то Терьохін, а Томенко неп"ющий спортсмен. ЧИ Ви вирішили, що Терьохіну й педофілії вистачить?))
Журналіст
5300 дн. тому
Тримайтеся, колеги! Правда за нами. А стріляють по вказівці БЮТу, це точно. Вони стрімко втрачають владу і навіть Лазаренко у США з баблом їм не допоможе утриматись при владі: вбивця Лозинський, педофіли Терьохін і Уколов, алкоголік Томенко, рейдери Писаренко і Портнов, патріоти-лицеміри Яворівський і Шевченко, патологічно брехливі Тимошенко і Турчинов...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду