Львівські податківці пояснили причини інциденту з директором газети «Експрес»

15 Квітня 2010
18988
15 Квітня 2010
14:34

Львівські податківці пояснили причини інциденту з директором газети «Експрес»

18988
Львівські податківці пояснили причини інциденту з директором газети «Експрес»

У провадженні слідчого відділу податкової міліції від 18 березня 2010 року знаходиться кримінальна справа щодо ухилення колишнього головного бухгалтера ТОВ «Видавнича група «Експрес» від сплати податку на прибуток до бюджету в сумі 2,6 млн грн.Приводом та підставою до порушення кримінальної справи стали неодноразові відмови судів різних інстанцій у задоволені скарги керівників товариства щодо скасування податкового повідомлення-рішення про стягнення нарахованої суми. Про це повідомляє  ZAXID.NET з посиланням на відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

 

«Розслідуючи цю справу слідчий неодноразово викликав на допит керівників ТОВ "Видавнича група "Експрес". Однак, на допит вони не з'являлися та не повідомляли про поважні причини своєї неявки. Тому, відповідно до вимог ст. 70 Кримінально-процесуального кодексу України, 12 квітня було застосовано привід до колишнього головного бухгалтера товариства», - цитує видання відповідь податківців.

 

Щодо інциденту, який стався біля будинку управління податкової міліції на вулиці Стрийській у Львові, учасниками якого були Ігор Починок, редактор газети «Експрес», група супроводжуючих його осіб та працівники податкової міліції, то проводиться внутрішнє службове розслідування всіх обставин. Хід розслідування знаходиться на особистому контролі Голови ДПА у Львівській області Костянтина Зінкевича.

 

Нагадаємо, про інцидент, що трапився біля податкової, ТК розповів Андрій Вей: 12 квітня о 8 ранку до його квартири прийшли представники податкової міліції. Вони запропонували йому залишити квартиру та під`їхати для розмови щодо несплати податків підприємства до управління і там підписати відповідну постанову.  Про яке підприємство ідеться пан Вей ТК не уточнив, мотивуючи це тим, що слідство ще триває, але сказав, що мова йде не про редакцію газети «Експрес».

 

Андрія Вея забрали на допит примусово, мотивувавши ці дії постановою слідчого Мельника, у цей час у квартирі самими залишилися двоє малих дітей Вея -  5 місяців і 6 років.

 

Щоб з`ясувати, чому затримали  їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка, що переросла у сутичку, під час якої журналістам.

 

За фактом інциденту, за словами  Дениса Харчука, керівника центру громадських зв'язків УМВС Львівщини,  порушила кримінальну справу за статтею  171 (перешкоджання журналістській діяльності), яку передано у прокуратуру, парламентський комітет з питань свободи слова та інформації ініціював створення тимчасової слідчої комісії з цього питання.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18988
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ох-ох
5126 дн. тому
http://www2.expres.ua/news/2010/04/15/36453
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду