Журналісти «Експресу» перекривали трасу Київ-Чоп через дії податкової міліції

13 Квітня 2010
27801
13 Квітня 2010
16:50

Журналісти «Експресу» перекривали трасу Київ-Чоп через дії податкової міліції

27801
Журналісти «Експресу» перекривали трасу Київ-Чоп через дії податкової міліції

У вівторок, 13 квітня, журналісти львівської газети «Експрес» перекрили трасу Київ-Чоп. Вони вийшли на пішохідний перехід і перебували там протягом години (орієнтовно з 13.00 до 14.00), що спричинило черги вантажівок на кілька кілометрів.

 

Як розповів у коментарях ТК головний редактор видання Ігор Починок, журналісти вимагали порушити кримінальну справу,  створити тимчасову парламентську комісію щодо розслідування обставин перешкоджання журналістській роботі та звільнити кількох представників податкової міліції.

 

За словами Починка, саме таким чином вони намагалися привернути увагу до дій представників податкової міліції щодо директора «Експресу» Андрія Вея, які Починок охарактеризував як переслідування видання за журналістські публікації.

 

На місце блокування траси Київ-Чоп виїхав керівник Управління МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк, після чого трасу було розблоковано. За словами Дениса Харчука, керівника центру громадських зв'язків УМВС Львівщини,  учора, 12 квітня, міліція прийняла заяву щодо інциденту, який трапився біля будівлі податкової міліції на вулиці Стрийській у Львові, та порушила кримінальну справу за статтею  171 (перешкоджання журналістській діяльності), яку нині передано у прокуратуру.

 

Про інцидент, що трапився біля податкової, ТК розповів Андрій Вей: 12 квітня о 8 ранку до його квартири прийшли представники податкової міліції. Вони запропонували йому залишити квартиру та під`їхати для розмови щодо несплати податків підприємства до управління і там підписати відповідну постанову.  Про яке підприємство ідеться пан Вей ТК не уточнив, мотивуючи це тим, що слідство ще триває, але сказав, що мова йде не про редакцію газети «Експрес».

 

Андрія Вея забрали на допит примусово, мотивувавши ці дії постановою слідчого Мельника, у цей час у квартирі самими залишилися двоє малих дітей Вея -  5 місяців і 6 років.

 

Щоб з`ясувати, чому затримали  їхнього керівника, головний редактор і журналісти прийшли до податкової міліції. Там зчинилася суперечка, під час якої журналістам завдали побоїв та пошкодили редакційну відеокамеру.

 

 

 

 

Нагадаємо, до газети «Експрес» про захист честі і гідності позивається прокурор Львівської області Олексій Баганець. Передісторія непорозумінь з газетою, з його слів, така: на початку 2008 року було порушено кримінальну справу щодо одного із сільських голів Пустомитівського району за те, що він підробив рішення сесії сільської ради і незаконно виділив громадянину земельну ділянку під створення Центру рекреації для журналістів. Згодом з'ясувалася, що ця земельна ділянка була надана громадянину Ігорю Починку, головному редакторові газети «Експрес».

 

Прокуратура також стверджує, що Ігор Починок умисно самовільно захопив земельну лісову ділянку площею 1, 4803 га.

 

За словами Баганця, у той час, коли він наполягав на притягненні до кримінальної відповідальності сільського голови, у газеті «Експрес» пішли публікації, які принижують його честь, гідність та репутацію прокуратури Львівської області загалом.

 

Проте, як уточнив Ігор Починок, факт підроблення рішення Звенигородським сільським головою ніким на сьогодні не доведений, справа слухається у судах вже понад три роки.

 

Тимчасом Київська незалежна медіа-профспілка закликає віце-прем`єра Володимира Сівковича не зупинятися  на дорученні  МВС  та Головдержслужбі щодо телеканалу СТБ, а й звернути увагу на брутальність міліції щодо журналістів газети «Експрес».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27801
Читайте також
16.04.2010 15:30
Ігор Починок, для «Української правди»
21 352
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Про експрес-тероризм
5127 дн. тому
http://vgolos.com.ua/events/290.html?action=show_com&page=1
Вова
5127 дн. тому
Податкцівці живуть за наші гроші і ще й хамлять.
Nik
5127 дн. тому
Обоє - рябоє. А брутальність журналістів відносно податківців - цього хіба на відео не видно?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду