Янукович обіцяє відстоювати свободу преси і захищати журналістів

20 Квітня 2010
28170
20 Квітня 2010
16:00

Янукович обіцяє відстоювати свободу преси і захищати журналістів

28170
Янукович обіцяє відстоювати свободу преси і захищати журналістів

Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимими інциденти з журналістами, які сталися у Львові та Києві та обіцяє відстоювати свободу преси. Про це він сказав 20 квітня в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Мене надзвичайно хвилюють ті сигнали, які я отримую про окремі інциденти з журналістами, які, зокрема, сталися у Львові, в Києві, коли місцеві чиновники недостатньо відповідально, а подекуди безвідповідально поставилися до журналістів, які виконували свій професійний обов'язок. Вважаю це неприпустимим», - сказав він.

 

Президент пообіцяв відстоювати свободу слова і захищати журналістів. «І ще раз наголошую - як президент України я завжди буду відстоювати свободу преси, буду захищати журналістів і робити все, щоб влада була прозорою, а її дії - відкритими для преси і для суспільства», - додав він.

 

За словами Віктора Януковича, саме тому, що він зауважив випадки неповаги до свободи преси, він вирішив «пришвидшити свою розмову з журналістами всієї України» і зустрітися з представниками преси «для відвертої і щирої розмови про життя країни вже післязавтра», себто 22 квітня.

 

«Сподіваюся, що наш діалог дасть можливість будувати стосунки першої, другої, третьої і четвертої влади на засадах партнерства і спільного інтересу. А інтерес у нас один - добро нашої держави і її громадян», - резюмував глава держави.

 

Як писала «Детектор медіа», у Львові сталася сутичка між працівниками газети «Експрес» та податковим міліціонером. В момент сутички журналісти редакційного завдання не виконували, проте цей інцидент потягнув за собою подальші публічні акції газетярів (перекриття автомагістралі Київ - Чоп), слухання на парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації, заяву з цього приводу віце-прем'єра Володимира Сівковича, Київської медіапрофспілки і «Репортерів без кордонів».

 

Також, як повідомляла ТК, 8 квітня у Києві після сутички активістів ВО «Свобода» з охоронцями на відкритті виставки «Волинська різня - польські і єврейські жертви ОУН-УПА» представники міліції взяли під варту спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка та ще 12 учасників «Свободи» і доправили їх до Шевченківського РУВС. Після закритого судового засідання, яке розпочалося того ж дня, усіх затриманих відпустили. Під час сутички постраждав журналіст Нового каналу Сергій Кутраков: представники охорони затискали його дверима і натискали пальцем на око, а присутні представники міліції на це ніяк не реагували. Ці факти були зафіксовано на відео та показані в новинах каналу. Новий канал підготував звернення до прокуратури, а 20 квітня стало відомо, що вона порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
28170
Читайте також
25.04.2010 11:20
Борис Бахтєєв
, для «Детектор медіа»
27 096
16.04.2010 09:06
Отар Довженко
47 020
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду