КНМП засуджує практику команди президента Януковича

21 Квітня 2010
20818
21 Квітня 2010
19:34

КНМП засуджує практику команди президента Януковича

20818
КНМП засуджує практику команди президента Януковича

Київська незалежна медіа-профспілка засуджує практику команди Президента Віктора Януковича, згідно з якою українські журналісти не були допущені на прес-конференцію керівників двох країн у Харкові в той час, як російські колеги потрапили туди майже всі.

 

Про це йдеться в заяві КНМП. У тексті організації також зазначено, що рішення пропускати на майбутню  прес-конференцію з регіональними засобами масової інформації лише державні ЗМІ або тих, які мають державну частку власності, викликає здивування. «Таким чином порушується рівноправність громадян і ЗМІ, адже Конституція декларує рівноправність всіх форм власності», - наголошують автори звернення.

 

Нагадаємо, адміністрація Януковича не допустила більшість українських журналістів до зустрічі президентів Дмитра Медведєва та Віктора Януковича в Харкові 21 квітня. Більшість журналістів спостерігали за прес-конференцією з прес-центру, де транслювалися лише протокольні моменти, а також сама прес-конференція. Можливості поставити запитання вони не мали.

 

Також  адміністрація Віктора Януковича відмовилась акредитувати профільне видання «Детектор медіа» на зустріч президента з журналістами, яка відбудеться 22 квітня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20818
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
WWW
5117 дн. тому
Не президент, а ганьба і порнографія. Хоча... Таки кожен народ має таких правителів, на яких заслуговує. Банально-пребанально, але з пісні факту не викинеш...
Бо боїться!
5118 дн. тому
Який сором! Він - з одного боку - вважає українських журналістів за бидло (бо з деякими щодня спілкується), а - з-другого боку - боїться їхніх запитань. А російських чого боятися? Вони з "пулу", і зайвого не запитають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду