Ігоря Мірошниченка звинувачують у непокорі міліції. Суд призначено на сьогодні

8 Квітня 2010
18239
8 Квітня 2010
15:41

Ігоря Мірошниченка звинувачують у непокорі міліції. Суд призначено на сьогодні

18239
Ігоря Мірошниченка звинувачують у непокорі міліції. Суд призначено на сьогодні

Спортивному коментатору «Поверхность Спорт ТВ» Ігорю Мірошниченку, журналісту газети «Свобода» Андрію Мохнику та ще кільком затриманим сьогодні, 8 квітня, під час прес-конференції в «Українському домі» закидають непокору представникам міліції. Про це пан Мірошниченко розповів у коментарях ТК.

 

«В мене взяли свідчення. Також нам роздали однакові рапорти, у яких інкримінують злісну непокору представникам міліції», - розповів пан Мірошниченко.

 

Він обурений тим, що зазначені представниками міліції факти не відповідають дійсності.

 

«У рапорті написано, що я лаявся, а я взагалі не лаюся. Зазначено, що я чинив непокору міліції, а міліції там взагалі не було. Вказано, що на пропозицію працівників міліції пройти до автомобіля, я чинив опір. Насправді ж, коли мене схопили за руки і за ноги, я спокійно сказав: "Хлопці, давайте я сам піду"», - пояснює Мірошниченко.

 

За словами Ігоря Мірошниченка, насправді затримання відбувалося наступним чином: «Я прийшов на прес-конференцію як журналіст і я не не покорявся міліції. Представників міліції не було в залі прес-конференції взагалі. Коли мене вивели з зали, я стояв і спілкувався. І за 10 хвилин до мене підбігли якісь бритоголові і не маючи ніяких посвідчень, і без жодних пояснень схопили за руки за ноги і вкинули до авто, ніхто не представлявся, не надавав протоколів. Усе це відбулося у присутності кількох знімальних груп».

 

Він звернувся до журналістів з проханням вплинути на ситуацію.

 

Як повідомляла ТК, раніше представники міліції взяли під варту Ігоря Мірошниченка та ще кількох людей, учасників Всеукраїнського об`єднання «Свобода» та доправили їх до Шевченківського РОВД. Інцидент трапився в Києві в «Українському домі» під час прес-конференції з нагоди відкриття виставки «Волинська різанина - польскі и єврейські жертви ОУН-УПА».

 

За словами Мірошниченка, до конфлікту призвело його запитання на прес-конференції. Він запитав у організаторів, чому на експозиції представлено лише одну точку зору і попросив надати слово історику Володимиру Сергійчуку та народному депутату кількох скликань Левку Лук`яненку. За даними представників всеукраїнського об`єднання «Свобода», судове засідання призначили вже на сьогодні. Воно відбудеться орієнтовно за півтори години у Шевченківському районному суді міста Києва.

 

Юрист Роман Головенко сказав ТК, що він не погоджується з діями міліції (детальний комента див. тут).

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18239
Читайте також
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 677
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 668
13.04.2010 12:38
Андрій Баштовий, «Радіо Свобода»
24 056
Коментарі
8
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
micka
5133 дн. тому
ой пора виймати зі схронів різнокаліберні набої і все, що ними пахкає, і косити-косити-косити-косити всю ту пошесть тупорилу, як ще Шевченко їх назвав.
Стаханов
5133 дн. тому
CENSORED Що, CENSORED, хочете як киргизські колеги відчути на собі народні почуття? Скоро відчуєте, бидлота!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
5133 дн. тому
Патріотам - СВОБОДУ! Колєсніченків - за грати! Ні російському фашизму в Україні! СТОП - РАШИЗМ!
Іван
5133 дн. тому
ЖУРНАЛІСТ ЗАВЖДИ НА РОБОТІ.СУДИТИ ТРЕБА ТИХ,ХТО ПАСТІЙНО ПЕРЕШКОДЖАЄ РОБОТІ ЖУРНАЛІСТІВ.
За фашиста треба відповідати
5133 дн. тому
Для п'ятої колони і шовіністів повідомляю: Мірошніченко - журналіст, який КОЛИСЬ спеціалізувався на спорті. Ігор - дуже сильна особистість. І навіть якщо він намагався "зірвати" цей захід, то тільки тому, що провокатори не дали можливіості прозвучати іншій правді. І тільки тому, що подібна виставка у Варшаві з назвою "Українські жертви Армії крайової" за визначенням не могла би бути проведена. Просто в польщі при владі польські патріоти. А у нас - патріоти Москви.
Стаханов
5133 дн. тому
А що там робило бидло на прізвище Колєсніченко? А що ти, тварино космполітична тут робиш? Геть, гниди!
Так фашистскому прихвостню и надо!
5133 дн. тому
Эй, ребята, успокойтесь! А что делал СПОРТИВНЫЙ журналист на этом мероприятии? Он выполнял свою НЕПОСРЕДСТВЕННУЮ работу? Он присутствовал там , как член ВО "Свобода". Его задержание к профессиональной деятельности не имеет никакого отношения. Товарищ пытался сорвать мероприятие своими экстремистскими высказываниями. Пытался заставить организаторов представить другую точку зрения. Точку зрения тех, кто резал и убивал людей?
Стаханов
5133 дн. тому
Свободу Ігорю Мірошниченку!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду