detector.media
20.04.2010 16:00
Янукович обіцяє відстоювати свободу преси і захищати журналістів

Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимими інциденти з журналістами, які сталися у Львові та Києві та обіцяє відстоювати свободу преси. Про це він сказав 20 квітня в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна», повідомляє прес-служба глави держави.

 

«Мене надзвичайно хвилюють ті сигнали, які я отримую про окремі інциденти з журналістами, які, зокрема, сталися у Львові, в Києві, коли місцеві чиновники недостатньо відповідально, а подекуди безвідповідально поставилися до журналістів, які виконували свій професійний обов'язок. Вважаю це неприпустимим», - сказав він.

 

Президент пообіцяв відстоювати свободу слова і захищати журналістів. «І ще раз наголошую - як президент України я завжди буду відстоювати свободу преси, буду захищати журналістів і робити все, щоб влада була прозорою, а її дії - відкритими для преси і для суспільства», - додав він.

 

За словами Віктора Януковича, саме тому, що він зауважив випадки неповаги до свободи преси, він вирішив «пришвидшити свою розмову з журналістами всієї України» і зустрітися з представниками преси «для відвертої і щирої розмови про життя країни вже післязавтра», себто 22 квітня.

 

«Сподіваюся, що наш діалог дасть можливість будувати стосунки першої, другої, третьої і четвертої влади на засадах партнерства і спільного інтересу. А інтерес у нас один - добро нашої держави і її громадян», - резюмував глава держави.

 

Як писала «Детектор медіа», у Львові сталася сутичка між працівниками газети «Експрес» та податковим міліціонером. В момент сутички журналісти редакційного завдання не виконували, проте цей інцидент потягнув за собою подальші публічні акції газетярів (перекриття автомагістралі Київ - Чоп), слухання на парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації, заяву з цього приводу віце-прем'єра Володимира Сівковича, Київської медіапрофспілки і «Репортерів без кордонів».

 

Також, як повідомляла ТК, 8 квітня у Києві після сутички активістів ВО «Свобода» з охоронцями на відкритті виставки «Волинська різня - польські і єврейські жертви ОУН-УПА» представники міліції взяли під варту спортивного коментатора Ігоря Мірошниченка та ще 12 учасників «Свободи» і доправили їх до Шевченківського РУВС. Після закритого судового засідання, яке розпочалося того ж дня, усіх затриманих відпустили. Під час сутички постраждав журналіст Нового каналу Сергій Кутраков: представники охорони затискали його дверима і натискали пальцем на око, а присутні представники міліції на це ніяк не реагували. Ці факти були зафіксовано на відео та показані в новинах каналу. Новий канал підготував звернення до прокуратури, а 20 квітня стало відомо, що вона порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY