«Репортери без кордонів» занепокоєні ситуацією зі свободою слова в Україні

16 Квітня 2010
26959
16 Квітня 2010
09:20

«Репортери без кордонів» занепокоєні ситуацією зі свободою слова в Україні

26959
«Репортери без кордонів» занепокоєні ситуацією зі свободою слова в Україні

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» занепокоєна погіршенням ситуації зі свободою слова, яке відбулося в Україні після обрання президентом Віктора Януковича.

 

Як зазначається у повідомленні організації, незважаючи на укріплення позицій України в індексі свободи преси за кілька попередніх років, в останні три місяці сталися випадки залякування журналістів, фізичної атаки на них та вияви неповаги до медіа.

 

«Репортери без кордонів» підтримують відкритого листа 17 журналістів телеканалу TВi до Януковича і засуджують ліквідацію Національної комісії з утвердження свободи слова. «Януковичу варто пояснити цей крок та чітко озвучити свою політику щодо медіа», - вважає організація.

 

Захисники свободи слова шоковані випадками арештів та фізичної атаки на журналістів, що відбулися за останні кілька днів. До таких вони відносять інциденти з редактором газети «Експрес» Андрієм Веєм та журналістом дніпропетровського 9 каналу Борисом Брагінським, з також арештованими 8 квітня Ігорем Мірошниченком і Андрієм Мохнюком. Окрім цього, організація в курсі інциденту з мікрофоном репортера СТБ Сергія Андрушка і київським чиновником Володимиром Стороженком.

 

«Репортери без кордонів» також занепокоєні ситуацією з телерадіостанціями «Автор-В» та «Глас».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26959
Читайте також
20.04.2010 09:03
Отар Довженко
3 609 668
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
basilik
5124 дн. тому
сползаем в 2004 без тормозов
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду