Ніч виборів: телемарафони та інформаційні спецвипуски

6 Лютого 2010
31727
6 Лютого 2010
10:18

Ніч виборів: телемарафони та інформаційні спецвипуски

31727
Ніч виборів: телемарафони та інформаційні спецвипуски

У ніч виборів канали транслюватимуть марафони та інформаційні спецвипуски, проте порівняно з першим туром їх загальна кількість зменшилася.

Від інформаційного марафону відмовився телеканал ТОНІС , обмежившись спецвипуском о 20.30.  У спецвипуску - включення зі штабів кандидатів та ЦВК, інформація про екзит-поли, оперативні дані підрахунку голосів.

 

Згідно з програмою на сайті «Інтера», телеканал  не запускатиме спецвипусків «Подробиць» упродовж дня і обмежиться 7 лютого лише виходом новин о 20.00 та спецпроектом «Великої політики з Євгеном Кисельовим» «Ніч виборів» о 21.00. Однак керівник інформаційно-аналітичного відділу «Національних інформаційних систем» каналу «Інтер» Дмитро Белянський у своєму блозі зазначив, що ця інформація не відповідає дійсності, і канал запустить стільки ж спецвипусків скільки було  під час першого туру.

 

Також канал вирішив продовжити практику екзит-полів. І на цей раз замовив аж два дослідження: SOCIS та Юкрейніан соціолоджи сервіс» спільно з «ФОМ-Україна». Минулого туру ці організації працювали спільно проводили дослідження на замовлення телеканалу «Інтер».

 

Дані  екзит-полу канал отримуватиме упродовж дня голосування щопівторигодини. «Зараз  ми надаватимемо базу даних виборців, на основі яких можна скласти соціально-демагрофічний портрет виборця Януковича та Тимошенко, в якому регіоні голосують за цих кандидатів, як відбулось перетікання голосів тощо», - зазначив директор SOCIS Микола Чурилов.

  

 

«1+1» цього разу також вирішив замовити свій екзит-пол. Окрім цього  канал підготував ще низку інформаційних та суспільно-політичних спецпроектів. Перш за все о 19.30 вийде  двохгодинний спецвипуск «ТСН. Тиждень» з Аллою Мазур. В програмі вийдуть  репортажі з виборчих дільниць Києва та інших міст України, прямі включення з ЦВК, телемости зі штабами різних політичних сил, коментарі експертів, політологів, політтехнологів та звичайних виборців. А після завершення програми щогодини на каналі виходитимуть 10-хвилинні випуски новин ТСН з Юлією Бориско з інформацією про розвиток подій навколо виборів Президента України. А от прес-клуб в цей день не планується.  Також канал продовжить інформувати про результати голосування 8 лютого: з 7 по 9 ранку у студію каналу прийдуть політики, політологи, зірки естради. Окрім цього виходитимуть прямі включення з регіонів та ЦВК. Вестиме проект Ілона Довгань.

 

На  ТРК «Україна» упродовж дня вийде 4 спецвипуски «Событий», а о 19.30 одразу після «Событий недели» розпочнеться «Шустер live. Ніч виборів». За словами головного редактора продакшну Дарки Чепак екзит-пол другого туру виборів «Савік Шустер студія» не відрізнятиметься від попереднього. Окрім дослідження у студії Савіка Шустера  будуть політики, експерти, гості з Росії. В проекті лишиться рубрика «електронна карта» з Василісою Фроловою, яка розказуватиме про деталі екзит-полів та дані ЦВК, як тільки вони надходитимуть.  Також в програмі буде включення з-закордону, з головних штабів та ЦВК. «У нас буде багато подієвих включень: в ЦВК - буде  камера в середині і зовні, ми безперервно показуватимемо картинку з Софіївської і  Михайлівської площі, Майдану Незалежності, та головних Майданів Львову, Донецьку та Севастополя», - зазначила пані Чепак.

 

Згідно з останньою інформацією телеканал ICTV вирішив в день голосування продовжити вихід експрес-випусків (п'ятихвилинки) програми новин «Факти-Вибори» о 10:45, 12:45, 15:45. В них журналісти каналу інформуватимуть про деталі голосування та події цього дня. О 18:45 вийдуть «Факти тижня», а о  20.00  - спецвипуск «Факти. Вибори - 2010», який розпочнеться повідомленням результатів екзит-полу, який на замовлення каналу проводить GFK NOP. Після нього  в ефірі транслюватиметься спецпроект до виборів, його вестиме Андрій Куликов та Олена Фроляк.

 

5 канал 7 лютого о 8.00 ранку розпочне заключний етап марафону «Президентські вибори-2010». З 12.00 години студія «Часу новин»  перейде у щопівгодинний  режим мовлення. У студії працюватимуть ведучі  Тетяна Даниленко, Катерина Кельбус, Олег Дейнека, Ігор Татарчук. У випусках вийде інформація із закордонних виборчих дільниць: під час прямих включень кореспонденти спілкуватимуться зі спостерігачами, а також братимуть коментарі у представників правоохоронних органів з приводу порушень та ситуації на дільницях.

 

З 15.00 години розпочнуть роботу гостьові студії каналу і триватимуть до 4.00 8 лютого, де  політики, експерти, громадські діячі разом з ведучими каналу - Мирославою Барчук, Яною Конотоп, Павлом Кужеєвим, Романом Чайкою, Ларисою Губіною, Святославом Цеголком - обговорюватимуть основні події.

 

О 20.00 в прямому ефірі транслюватиметься прес-конференції в інформаційному агентстві «ІнтерМедіаКонсалтинг»,  під час якої будуть оголошені результати Національного екзит-полу. Також канал подаватиме дані інших екзит-полів. Окрім цього оперативні повідомлення «наживо» надходитимуть зі штабів кандидатів.

 

На Першому національному вийдуть додаткові випуски новин о 9:00, 12:00, 15:00 та о 18:00, а з 19:00 стартує телевізійний марафон «Вибори 2010», який триватиме до 23:00. 0 20:00 у прямому ефірі буде оприлюднено результати Національного екзит-полу, після чого у прямих включеннях зі штабів транслюватиметься реакція кандидатів на ці дані. До обговорення результатів виборів у студії Першого Національного запрошені представники кандидатів у Президенти України, соціологи та політологи, а про хід голосування та можливі порушення говоритимуть міжнародні спостерігачі. Ведучим дискусійного майданчика марафону буде Юрій Громницький, ведучим інформаційного майданчика - Олесь Терещенко.

 

ТВі також  продовжить спецпроект «Вибори-2010» - і  7 лютого о 19 годині на каналі розпочнеться семигодинний інформаційно-аналітичний марафон, присвячений другому туру голосування. Вестимуть спецпроект - Роман Скрипін, Віталій Портников та Мустафа Найєм. За словами Віталія Портникова, ведучі та їхні гості намагатимуться «компетентно передбачити наслідки голосування». Як i пiд час попереднього марафону, запланованi прямi включення зi штабiв кандидатiв, ЦВК, з-за кордону, о 20-й годинi будуть оголошенi результати екзит-полiв.

 

Телеканал  «Сіті» розпочне «посилене інформаційне мовлення» на наступний день  після другого туру президентських виборів - 8 лютого. Окрім традиційних випусків програми «День Сіті» на каналі заплановані також випуски о 8:30, 9:30, 11:30, 12:30, 14:30, 16.30, 18:30, 20:30, 22:30.

А о 20.55 розпочнеться спецвипуск  програми «P.S. День Сіті», де гості студії підсумовуватимуть перебіг голосування під час другого туру виборів президента. Головна тема програми: Україна після 7 лютого - визнання поразок і перемог або початок політичної війни?

 

На Першому  діловому  також пройде другий етап телемарафону «Вибори - 2010. Він чи Вона» з 8.00 7 лютого по 23.00 8 лютого. Щопівгодини канал транслюватиме  прямі включення зі штабів Віктора Януковича та Юлії Тимошенко, виборчих дільниць та з ЦВК. А щогодини у студії каналу коментуватимуть вибори та робитимуть прогнози кандидати у президенти, які не пройшли в другий тур, політологи, бізнесмени, психологи, депутати та редактори авторитетних ЗМІ.

 

«Главред» у ніч з 7 на 8 лютого 2010 року продовжить другий етап прес-марафону «Ніч виборів на «Главреді». З 18 години вечора до 2 години вийде низка нон-стоп прес-конференцій, присвячених виборам. Гості «Главреду» проаналізують результати виборів та оприлюднять прогнози щодо політичного, економічного та соціального стану країну. У прес-центр запрошені представники фракцій БЮТ і Партії регіонів, економісти, експерти-міжнародники, посли іноземних держав, політологи, політтехнологи, представники громадських організацій, що здійснюють моніторинг виборчого процесу.

 

INTV також проводитиме он-лайн трансляції з ЦВК та штабів кандидатів БЮТ та  ПР - www.intv.ua/ru/article/181937.  Прямі включення триватимуть  з 17:00 до 4:00.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
31727
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Александр
5195 дн. тому
Наконец-то, дождались 2 тура. Что Скрыпин и Портников на ТВі вытворяли на 1 туре - сложно передать. Я - плакал http://www.youtube.com/watch?v=e72UY7C8WpY&feature=related
L'amurchik
5195 дн. тому
Знаєте, я наприклад дивився телемарафони на багатьох телеканалах в ніч виборів...але чомусь на Першому Діловому він був найкращим. Там були не лише відомі політики та експерти, а й міжнародні спостерігачі. Також протягом дня були прямі включення з-за кордону: Італія, США та Німеччина. А включення з ЦВК були найбільш грунтовними, з чіткикми цифрами та заявами. У другому турі я буду дивитися цей канал...і всім раджу. Але загалом марафони на всіх каналах були досить сильними....
еее
5195 дн. тому
Отар, да зачем вам смотреть? Вы уже и так все про все знаете. А потом напишите только про членов ИТК и только то что все уже знают. Спи спокойно, дорогой товарищ!
Otar Dovzhenko
5196 дн. тому
Ех. Я так сподівався побачити парочку марафонів, які швидко закінчаться, щоб можна було лягти спати))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду