detector.media
06.02.2010 10:18
Ніч виборів: телемарафони та інформаційні спецвипуски

У ніч виборів канали транслюватимуть марафони та інформаційні спецвипуски, проте порівняно з першим туром їх загальна кількість зменшилася.

Від інформаційного марафону відмовився телеканал ТОНІС , обмежившись спецвипуском о 20.30.  У спецвипуску - включення зі штабів кандидатів та ЦВК, інформація про екзит-поли, оперативні дані підрахунку голосів.

 

Згідно з програмою на сайті «Інтера», телеканал  не запускатиме спецвипусків «Подробиць» упродовж дня і обмежиться 7 лютого лише виходом новин о 20.00 та спецпроектом «Великої політики з Євгеном Кисельовим» «Ніч виборів» о 21.00. Однак керівник інформаційно-аналітичного відділу «Національних інформаційних систем» каналу «Інтер» Дмитро Белянський у своєму блозі зазначив, що ця інформація не відповідає дійсності, і канал запустить стільки ж спецвипусків скільки було  під час першого туру.

 

Також канал вирішив продовжити практику екзит-полів. І на цей раз замовив аж два дослідження: SOCIS та Юкрейніан соціолоджи сервіс» спільно з «ФОМ-Україна». Минулого туру ці організації працювали спільно проводили дослідження на замовлення телеканалу «Інтер».

 

Дані  екзит-полу канал отримуватиме упродовж дня голосування щопівторигодини. «Зараз  ми надаватимемо базу даних виборців, на основі яких можна скласти соціально-демагрофічний портрет виборця Януковича та Тимошенко, в якому регіоні голосують за цих кандидатів, як відбулось перетікання голосів тощо», - зазначив директор SOCIS Микола Чурилов.

  

 

«1+1» цього разу також вирішив замовити свій екзит-пол. Окрім цього  канал підготував ще низку інформаційних та суспільно-політичних спецпроектів. Перш за все о 19.30 вийде  двохгодинний спецвипуск «ТСН. Тиждень» з Аллою Мазур. В програмі вийдуть  репортажі з виборчих дільниць Києва та інших міст України, прямі включення з ЦВК, телемости зі штабами різних політичних сил, коментарі експертів, політологів, політтехнологів та звичайних виборців. А після завершення програми щогодини на каналі виходитимуть 10-хвилинні випуски новин ТСН з Юлією Бориско з інформацією про розвиток подій навколо виборів Президента України. А от прес-клуб в цей день не планується.  Також канал продовжить інформувати про результати голосування 8 лютого: з 7 по 9 ранку у студію каналу прийдуть політики, політологи, зірки естради. Окрім цього виходитимуть прямі включення з регіонів та ЦВК. Вестиме проект Ілона Довгань.

 

На  ТРК «Україна» упродовж дня вийде 4 спецвипуски «Событий», а о 19.30 одразу після «Событий недели» розпочнеться «Шустер live. Ніч виборів». За словами головного редактора продакшну Дарки Чепак екзит-пол другого туру виборів «Савік Шустер студія» не відрізнятиметься від попереднього. Окрім дослідження у студії Савіка Шустера  будуть політики, експерти, гості з Росії. В проекті лишиться рубрика «електронна карта» з Василісою Фроловою, яка розказуватиме про деталі екзит-полів та дані ЦВК, як тільки вони надходитимуть.  Також в програмі буде включення з-закордону, з головних штабів та ЦВК. «У нас буде багато подієвих включень: в ЦВК - буде  камера в середині і зовні, ми безперервно показуватимемо картинку з Софіївської і  Михайлівської площі, Майдану Незалежності, та головних Майданів Львову, Донецьку та Севастополя», - зазначила пані Чепак.

 

Згідно з останньою інформацією телеканал ICTV вирішив в день голосування продовжити вихід експрес-випусків (п'ятихвилинки) програми новин «Факти-Вибори» о 10:45, 12:45, 15:45. В них журналісти каналу інформуватимуть про деталі голосування та події цього дня. О 18:45 вийдуть «Факти тижня», а о  20.00  - спецвипуск «Факти. Вибори - 2010», який розпочнеться повідомленням результатів екзит-полу, який на замовлення каналу проводить GFK NOP. Після нього  в ефірі транслюватиметься спецпроект до виборів, його вестиме Андрій Куликов та Олена Фроляк.

 

5 канал 7 лютого о 8.00 ранку розпочне заключний етап марафону «Президентські вибори-2010». З 12.00 години студія «Часу новин»  перейде у щопівгодинний  режим мовлення. У студії працюватимуть ведучі  Тетяна Даниленко, Катерина Кельбус, Олег Дейнека, Ігор Татарчук. У випусках вийде інформація із закордонних виборчих дільниць: під час прямих включень кореспонденти спілкуватимуться зі спостерігачами, а також братимуть коментарі у представників правоохоронних органів з приводу порушень та ситуації на дільницях.

 

З 15.00 години розпочнуть роботу гостьові студії каналу і триватимуть до 4.00 8 лютого, де  політики, експерти, громадські діячі разом з ведучими каналу - Мирославою Барчук, Яною Конотоп, Павлом Кужеєвим, Романом Чайкою, Ларисою Губіною, Святославом Цеголком - обговорюватимуть основні події.

 

О 20.00 в прямому ефірі транслюватиметься прес-конференції в інформаційному агентстві «ІнтерМедіаКонсалтинг»,  під час якої будуть оголошені результати Національного екзит-полу. Також канал подаватиме дані інших екзит-полів. Окрім цього оперативні повідомлення «наживо» надходитимуть зі штабів кандидатів.

 

На Першому національному вийдуть додаткові випуски новин о 9:00, 12:00, 15:00 та о 18:00, а з 19:00 стартує телевізійний марафон «Вибори 2010», який триватиме до 23:00. 0 20:00 у прямому ефірі буде оприлюднено результати Національного екзит-полу, після чого у прямих включеннях зі штабів транслюватиметься реакція кандидатів на ці дані. До обговорення результатів виборів у студії Першого Національного запрошені представники кандидатів у Президенти України, соціологи та політологи, а про хід голосування та можливі порушення говоритимуть міжнародні спостерігачі. Ведучим дискусійного майданчика марафону буде Юрій Громницький, ведучим інформаційного майданчика - Олесь Терещенко.

 

ТВі також  продовжить спецпроект «Вибори-2010» - і  7 лютого о 19 годині на каналі розпочнеться семигодинний інформаційно-аналітичний марафон, присвячений другому туру голосування. Вестимуть спецпроект - Роман Скрипін, Віталій Портников та Мустафа Найєм. За словами Віталія Портникова, ведучі та їхні гості намагатимуться «компетентно передбачити наслідки голосування». Як i пiд час попереднього марафону, запланованi прямi включення зi штабiв кандидатiв, ЦВК, з-за кордону, о 20-й годинi будуть оголошенi результати екзит-полiв.

 

Телеканал  «Сіті» розпочне «посилене інформаційне мовлення» на наступний день  після другого туру президентських виборів - 8 лютого. Окрім традиційних випусків програми «День Сіті» на каналі заплановані також випуски о 8:30, 9:30, 11:30, 12:30, 14:30, 16.30, 18:30, 20:30, 22:30.

А о 20.55 розпочнеться спецвипуск  програми «P.S. День Сіті», де гості студії підсумовуватимуть перебіг голосування під час другого туру виборів президента. Головна тема програми: Україна після 7 лютого - визнання поразок і перемог або початок політичної війни?

 

На Першому  діловому  також пройде другий етап телемарафону «Вибори - 2010. Він чи Вона» з 8.00 7 лютого по 23.00 8 лютого. Щопівгодини канал транслюватиме  прямі включення зі штабів Віктора Януковича та Юлії Тимошенко, виборчих дільниць та з ЦВК. А щогодини у студії каналу коментуватимуть вибори та робитимуть прогнози кандидати у президенти, які не пройшли в другий тур, політологи, бізнесмени, психологи, депутати та редактори авторитетних ЗМІ.

 

«Главред» у ніч з 7 на 8 лютого 2010 року продовжить другий етап прес-марафону «Ніч виборів на «Главреді». З 18 години вечора до 2 години вийде низка нон-стоп прес-конференцій, присвячених виборам. Гості «Главреду» проаналізують результати виборів та оприлюднять прогнози щодо політичного, економічного та соціального стану країну. У прес-центр запрошені представники фракцій БЮТ і Партії регіонів, економісти, експерти-міжнародники, посли іноземних держав, політологи, політтехнологи, представники громадських організацій, що здійснюють моніторинг виборчого процесу.

 

INTV також проводитиме он-лайн трансляції з ЦВК та штабів кандидатів БЮТ та  ПР - www.intv.ua/ru/article/181937.  Прямі включення триватимуть  з 17:00 до 4:00.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY