«Інтер» в екзит-полі другого туру збільшить кількість опитуваних

3 Лютого 2010
15905
3 Лютого 2010
14:30

«Інтер» в екзит-полі другого туру збільшить кількість опитуваних

15905
«Інтер» в екзит-полі другого туру збільшить кількість опитуваних

Телеканал «Інтер» замовив соціологічній компанії SOCIS екзит-пол другого туру виборів. Цю інформацію ТК підтвердив директор компанії Микола Чурилов.

 

За його словами для другого екзит-полу каналу буде збільшена кількість опитаних осіб та виборчих дільниць.

 

«Раніше у нас було опитано 15 тисяч, а зараз буде  20 тисяч. Також екзит-пол буде більш точним  за рахунок збільшення кількості точок опитування - їх кількість збільшиться з 420 до 602», - зазначив він.

 

Окрім цього дослідження має бути більш розгорнутим.

 

«Якщо раніше ми давали одномірне розподілення, тобто  казали скільки проголосувала за одного чи другого кандидата, то зараз  ми надаватимемо базу даних виборців, на основі яких можна скласти соціально-демографічний портрет виборця Януковича та Тимошенко, в якому регіоні голосують за цих кандидатів, як відбулось перетікання голосів тощо», - пояснив він.

 

Відповідно окрім основних питань (За кого ви голосували? І за кого голосували у першому турі?), у виборців питатимуть про  їх стать, вік та освіту.

 

Також на відміну від першого туру компанія частіше інформуватиме канал про перебіг голосування: якщо  раніше «Інтер» отримував ці дані тричі на день, то тепер  дані екзит-полу надходитимуть щопівторигодини.

 

Микола Чурилов вважає, що  всі ці зміни внесені для  того, щоб канал зміг підготувати  цікавіше політичне шоу. Однак, за його словами, вартість цього екзит-полу майже не відрізнятиметься від попереднього.

 

«Тільки це  потребуватиме більш високої кваліфікації від співробітників компанії та інтерв'юерів», - наголосив пан Чурилов.

 

За інформацією  «КоммерсантЪ-Украина», на відміну від першого туру виборів, для телеканалу «Інтер» будуть проведені відразу два опитування: одне - компанією SOCIS, друге - «Юкрейніан соціолоджи сервіс» спільно з «ФОМ-Україна». При цьому «Юкрейніан соціолоджи сервіс» і ФОМ опитають 15 тис. респондентів на 300 дільницях.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15905
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду