Висновків парламентської комісії в справі «Інтера» не оприлюднюватимуть

31 Серпня 2009
23021
31 Серпня 2009
11:41

Висновків парламентської комісії в справі «Інтера» не оприлюднюватимуть

23021
Висновків парламентської комісії в справі «Інтера» не оприлюднюватимуть

Зареєстровано Проект Постанови про припинення діяльності Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата України IV скликання І.Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю, акціями телекомпанії «Інтер» (№ 5075 від 28.08.2009). Автор законопроекту Андрій Портнов, народний депутут від фракції БЮТ, голова ТСК.

 

У пояснювальній записці до цього проекту йдеться про те, що оприлюднення висновків Тимчасової слідчої комісії в умовах підготовки до початку президентської кампанії може призвести до тиску на свободу слова, а також до використання встановлених фактів для впливу на керівництво та журналістів телеканалу.

«Оприлюднення висновків Тимчасової слідчої комісії в умовах підготовки до початку президентської кампанії може призвести до тиску на свободу слова, а також до використання встановлених комісією обставин і фактів для протиправного впливу на керівництво та журналістів телеканалу "Інтер" з метою формування його інформаційної політики в напрямку вирішення окремими політичними силами своїх завдань», - ідеться в пояснювальній записці до законопроекту.

 

Тимчасова слідча комісія розпочала свою роботу з травня 2009 року. За цей час було отримано велику кількість матеріалів щодо обставин предмету діяльності. Тепер їх передадуть до правоохоронних органів, а також до інших органів державної влади для проведення перевірки та притягнення до відповідальності винних осіб.

 

«Встановлені Тимчасовою слідчою комісією обставини, а також матеріали, які їх підтверджують, передати, без їх оголошення на засіданні Верховної Ради України, для розслідування до правоохоронних органів, а також до інших органів державної влади для вжиття у межах своєї компетенції відповідних заходів реагування. Правоохоронні органи з огляду на таємницю слідства зможуть забезпечити збереження таких відомостей, а також дати їм об'єктивну та неупереджену оцінку, ще раз провести їх перевірку і за її результатами вирішити питання про притягнення винних осіб до відповідальності», - зазначає автор законопроекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23021
Читайте також
28.08.2009 08:53
Сергей Головнев, «Коммерсантъ»
48 589
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
cyborgA
5353 дн. тому
Якась маячня. Я маю на увазі постанову. Та тепер справжні журналісти мали б землю рити, аби дізнатись, що там скоїлось... А загалом цей "проект постанови" скидається на приховування суспільноважливої інформації... І "інтер" може спокійно продовжувати свою "благородну" справу...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду