БЮТ ставить крапку у «справі "Інтера"»

27 Серпня 2009
19452
27 Серпня 2009
14:17

БЮТ ставить крапку у «справі "Інтера"»

19452
БЮТ ставить крапку у «справі "Інтера"»

Фракція БЮТ вирішує питання про те, щоб припинити «справу "Інтера"». Про це повідомляє УНІАН.

 

На найближчому пленарному засідання це питання підніме заступник голови фракції БЮТ, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин смерті народного депутата IV скликання Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телекомпанії «Інтер» Андрій Портнов.

 

Своє рішення він вважає «єдиним правильним, яке зможе ефективно захистити журналістів телеканалу "Інтер" від намагань різних політичних сил впливати на редакційну політику відомого телеканалу України, використовуючи факти, що є в наявності у слідчої комісії».  «Оприлюднення висновків тимчасової слідчої комісії у справі телеканалу „Інтер" в умовах початку президентської кампанії може бути розцінене як прямий тиск на свободу слова», - переконаний пан Портнов.

 

За інформацією депутата, з часу сворення ТСК з розслідування обставин смерті пана Плужникові та заволодіння невідомими акціями телеканалу «Інтер» провела грунтовну роботу із дослідження ситуації. Зокрема, до правоохоронних та інших органів влади було направлено понад 90 запитів.

 

«Зараз Комісія має достатньо матеріалів для повномасштабного звіту перед народними депутатами», - каже Андрій Портов. Він вважає, що всі напрацьовані матеріали Комісія має передати правоохоронним органам.

 

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування обставин смерті народного депутата IV скликання Ігоря Плужникова та заволодіння невідомими особами його власністю - акціями телекомпанії «Інтер» була створена 19 травня за наполяганням фракції БЮТ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19452
Читайте також
02.09.2009 10:02
Юлія Медуна, для «Детектор медіа»
73 051
28.08.2009 08:53
Сергей Головнев, «Коммерсантъ»
48 589
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Эксперт
5357 дн. тому
Эта ТСК изначально была мыльным пузырем от БЮТ. Зато "Интер" может быть доволен - не всегда премьер-министр и целая политсила пиарят какой-то отдельный телеканал.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду