Партія регіонів виступила на захист «Інтера»

23 Червня 2009
17475
23 Червня 2009
09:06

Партія регіонів виступила на захист «Інтера»

17475
Партія регіонів виступила на захист «Інтера»

Фракція Партії регіонів у Верховній Раді України відповіла заявою на заяву фракції Блоку Юлії Тимошенко із звинуваченням на адресу телеканалу «Інтер». Регіонали закидають Юлії Тимошенко та її команді намагання обмежити свободу слова в Україні.

 

«Чергова заява БЮТ, в якій містяться нові нападки на непідконтрольний владі незалежний телеканал „Інтер" - це лише ще одне підтвердження  того, що ця політична сила та її лідерка так нічого і не збагнули в суті свободи слова, в стандартах незалежної журналістики.   Перша і основна заповідь влади - це невтручання в політику медій - ані державних, які ще є в Україні, ані, тим паче, приватних. Шкода, що маючи таких досвідчених в сфері свободи слова консультантів, як, приміром, Ханне Северінсен, нинішні керівники уряду не спроможні зрозуміти і прийняти філософію свободи слова», - йдеться в заяві. У діях Тимошенко Партія регіонів вбачає намагання взяти під контроль ті засоби масової інформації, які «не є ручними для неї», а телеканал «Інтер» вона «намагається дискредитувати, розпочавши цинічну і брудну кампанію проти каналу і всього журналістського колективу».

 

Автори заяви перелічують випадки, коли, на їхню думку, Юлія Тимошенко та її соратники поводились із медіа недемократично: «Громадськість не раз була свідком того, як сама Юлія Тимошенко публічно вказувала журналістам, коли ввімкнути, а коли вимкнути телекамери. Відомі випадки, коли вона вичитувала власникам каналів за той чи інший журналістський сюжет, який їй не сподобався. Ні для кого не секрет, що на її прес-конференціях всі запитання замовлені і суворо контролюються, і так далі. А чого варте звільнення журналіста Нового каналу лише за те, що він показав правдивий сюжет про подвійні стандарти Тимошенко. Відомий факт, коли Тимошенко замовляє собі ефіри і призначає собі опонентів, а у випадку, якщо канал не погоджується на такі її умови - вона просто не приходить у студію, вишукуючи різні причини. Цей логічний ряд можна було б продовжити. Але він і так відомий всій незалежній журналістській спільноті».

 

Також Партія регіонів  пропонує запровадити мораторій на втручання влади в політику медіа «щонайменше на період виборчої кампанії» і звертається до українців, світової спільноти, дипломатичних представництв, до організації „Репортери без кордонів" із проханням «захистити свободу слова в Україні від цинічних намагань уряду взяти незалежну пресу під свій контроль».

  

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду