Журналісти Дніпропетровської ОДТРК розпочали голодування

20 Липня 2009
11013
20 Липня 2009
13:16

Журналісти Дніпропетровської ОДТРК розпочали голодування

11013
Журналісти Дніпропетровської ОДТРК розпочали голодування

Журналісти Дніпропетровської ОДТРК оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на телеканал з боку губернатора Дніпропетровщини Віктора Бондаря. Цю інформацію ТК підтвердила генеральний директор телекомпанії Вікторія Шилова.

 

За її словами, голодування журналістів розпочалося сьогодні о 10-й ранку, участь у ньому беруть 15 осіб. «Наші вимоги - захист свободи слова, прав людини і свободи вибору. Ми хочемо припинити тиск губернатора. Тому що сьогодні до нас знову зайшла чергова перевірка, це вже десята за моїми підрахунками, - прокоментувала пані Шилова. - Вже два місяці нам не проплачують бензин, відімкнуто телефони, немає проплати за розповсюдження сигналу. Тобто йде суцільна економічна, інформаційна, адміністративна блокада».

 

Голодуючі вимагають зустрічі з президентом Віктором Ющенком, адже, за словами Вікторії Шилової, тільки «він, як гарант Конституції, може врятувати свободу слова»: «Або він має приїхати до нас і подивитись, як працює Дніпропетровський державний канал 24 години на добу, як він виконує держзамовлення, як він відстоює національні інтереси та традиції, - або ми готові приїхати колективом до Секретаріату президента».

 

Водночас, повідомляє пані Шилова, попри голодування колективу телеканал не припинятиме мовлення.

 

Губернатор Дніпропетровської області Віктор Бондар у коментарях ТК відкинув звинувачення в тиску на канал: «Це суцільна нісенітниця. Ніхто ні на кого не тисне. Я навіть не можу коментувати такі нісенітниці. Там є керівник каналу, який його фактично приватизував. Тому тиснути на них просто марна справа».

 

За його словами, телеканал фінансується виключно з державного бюджету. «Якщо вони комусь заборгували, то нехай пишуть звернення і ми їх розглядатимемо. Я ж не впливаю на канал і не керую ним, щоб не було жодних звинувачень, - зазначив пан Бондар. - Цей державний телеканал перетворився на канал однієї особи. Він втратив рейтинги і став нецікавим. Голодувати треба не через те, що ми заважаємо, краще б вони голодували за переобрання нового керівника, який міг би навести лад на каналі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11013
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
юля
5395 дн. тому
Кому там треба на них тиснути! Їх вже бабусі у найвіддаленіших селах не дивляться роки зо два! Там нема через що на них тиснути. Просто розслідування кримінальної справи про нецільове використання грошей керівником телекомпанії добігає кінця. То, може, на ворі шапка горить! Шкода журналістів, які потрапили до неї на короткий повідок. Колеги, кидайте займатися дурницями і повертайтеся до нормальної роботи.
zzz
5395 дн. тому
Бред. Угомоните Шилову. Мне приходилось поработать под ее началом месяца три... И так смешно становится, когда я вижу, как мои бывшие коллеги до крови из носа доказывают, как они любят Шилову. На самом же деле ее терпеть никто не может...
Андрей
5395 дн. тому
Уже не смешно даже. Шилова, которая в феврале кричала, что голодовки это не ее метод, теперь цирк устраивает.
Мозг
5395 дн. тому
Очередной цирк с конями :)
Шило в одному місці
5395 дн. тому
Ця Вікторія Шилова - ніхто. Вона стала у руля Дн-вської ОДТРК за сприяння Партії регіонів і особисто нардепа Прутника, який керував Держтелерадіокомітетом. Чоловік Шилової - такий собі місцевий бандит. Цим усе і пояснюється - донецькі бандити уклали взаємовигідну угоду з бандитами з Дн-вська, щоб "промивати мізки" жителям Дніпропетровщини.
Дмитро
5395 дн. тому
Меньше надо использовать служебное положение и канал в личных целях и личном ПиАре, уважаемая Шилова.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду