detector.media
22.07.2009 19:17
Дніпропетровські журналісти закликали колег з ОДТРК припинити «нездорову акцію протесту»

Журналісти дніпропетрощини звернулися до громадськості з роз'ясненням ситуації голодування журналістів Дніпропетровської ОДТРК. Колеги вважають, що це є не акцією захисту свободи слова, а проявом нездорових амбіцій керівництва ДОДТРК.

 

«Превращать голодовку в инструмент шантажа - неумно и опасно. Особенно если учесть, что основные участники акции - это молодые люди, едва вкусившие журналистского хлеба. Они легко внушаемы, и многие из них свято верят, что борются за справедливость. Использовать неокрепшие души в корыстных целях недопустимо как с медицинской, так и с нравственной точек зрения. Мы сочувствуем коллегам, ставшим заложниками нездоровых амбиций своего руководства, и призываем прекратить бессмысленную акцию протеста», - ідеться в тексті.

 

Також у зверненні згадується факт виключення зі Спілки журналістів директора ДОДТРК Вікторії Шилової.

 

Нагадаємо, 21 липня журналісти ДОДТРК розпочали безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на канал з боку губернатора Віктора Бондаря. Серед вимог голодувальників - зустріч із Президентом України Віктором Ющенком, який, на їх думку, як гарант Конституції має «захистити свободу слова».

 

Учора прес-секретар президента Ірина Ванникова оголосила позицію Віктора Ющенка щодо конфлікту на дніпропетровському державному каналі. Зокрема, президент закликав журналістів припинити голодування, а директора ОДТРК не втягувати журналістів у вирішення господарських питань.

 

Сьогодні у коментарях ТК Вікторія Шилова зазначила, що, на її думку, президент не належним чином поінформований про ситуацію на каналі і журналісти й далі наполягатимуть на приїзді представника глави держави.

 

Уже госпіталізовано одного з голодувальників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY