Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити голодування

22 Липня 2009
17983
22 Липня 2009
09:09

Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити голодування

17983
Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити  голодування

Президент України Віктор Ющенко закликає колектив Дніпропетровської ОДТРК припинити  голодування  і дочекатись рішення суду. Про це ТК повідомила прес-секретар Президента Ірина Ванникова.

 

Нагадаємо, вчора журналісти ДОДТРК оголосили безстрокове голодування на знак протесту проти тиску на телеканал з боку губернатора Дніпропетровщини Віктора Бондаря. Голодуючі вимагають зустрічі з Віктором Ющенком.

 

За словами Ірини Ванникової, Президенту відомо про конфліктну ситуацію між Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та місцевою ОДТРК. 9 квітня 2009 року Секретаріат Президента надіслав відповідні запити у Держкомтелерадіо та Генеральну прокуратуру з проханням розслідувати ситуацію та знайти механізми її вирішення. На сьогодні слідчим управлінням ГУ МВС України у Дніпропетровській області розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України щодо незаконного привласнення коштів, виділених з обласного бюджету. 

 

«Враховуючи це, Президент вважає за доцільне вжити відповідні заходи лише після завершення розслідування. Глава держави закликає директора ОДТРК не втягувати журналістів у вирішення господарських питань», - зазначає пані Ванникова.

 

Крім цього, за її словами  Віктор Ющенко вважає, що голова Дніпропетровської ОДА Віктор Бондар має зустрітися з журналістським колективом ОДТРК і знайти порозуміння з метою відновлення нормальної діяльності редакції.

 

У разі якщо журналістський колектив наполягатиме на зустрічі, глава держави готовий делегувати у Дніпропетровськ уповноваженого представника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду