У справі за позовом газети «Блик» проти моральної НЕК уточнено позовні вимоги

13 Липня 2009
23645
13 Липня 2009
15:56

У справі за позовом газети «Блик» проти моральної НЕК уточнено позовні вимоги

23645
У справі за позовом газети «Блик» проти моральної НЕК уточнено позовні вимоги

13 липня представники ТОВ «Фрі Медіа Україна» (видавця газети «Блік») уточнили позовні вимоги у справі проти Національної комісії з питань захисту суспільної моралі.

 

Нагадаємо, у грудні минулого року ТОВ «Фрі Медіа Україна» подало позов до суду щодо визнання недійсними та скасування рішення НЕК №4 від 23 жовтня 2008 року, яким фотозображення, розміщені в номерах 194 (682) за 01.09.2008 року та 104 (592) за 14.05.2008 року газети «Блік», визнано інформацією еротичного й порнографічного характеру, а зображення в номері 194 (682) за 01.09.2008 року - такими, що демонструє неповагу до релігійних святинь та ображає релігійні почуття віруючих. Позивачів представляє адвокат Олег Веремієнко, а НЕК - Олег Лисечко та Євген Богатов.

 

Слухання справи одразу ж розпочав новий склад суду (Володимир Кочан, Руслан Арсирій, головуюча Наталія Блажівська), оскільки попередню судову колегію неможливо було скликати в короткі строки.

 

На початку засідання Олег Веремієнко звернувся до суду з клопотанням про уточнення позовних вимог. До вимог надати копію протоколу та списку членів засідання НЕК від 23 жовтня 2008 року та скасувати оскаржуване рішення комісії було додано перелік підстав, через які, на думку позивача, рішення є протиправним. Зокрема, Олег Веремієнко вважає, що при прийнятті рішення НЕК щодо газети «Блік» було відсутнє публічне обговорення, навіть серед членів комісії, на засідання не було запрошено представників видання, а саме рішення було підписано не вповноваженою особою.

 

Окрім цього, пан Веремієнко стверджує, що, приймаючи рішення щодо фото, визнаного таким, що демонструє неповагу до релігійних святинь та ображає релігійні почуття віруючих (у номері 194 (682) за 01.09.2008 року), комісія не звернула уваги, що в газеті було надруковано зображення скульптури Мартіна Кіппенбергера Zuerst die Fuesse prima i piedi («Спочатку ноги»), яка належить до художніх творів класичного мистецтва і перебуває поза сферою дії закону «Про захист суспільної моралі».

 

Відтак представники відповідачів попросили часу на ознайомлення з оновленими позовними вимогами. Тож слухання справи було перенесено на 14 вересня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23645
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду