detector.media
16.07.2009 18:07
Моральна комісія обговорила реєстрацію EGO та «Фокусу» як еротичних видань

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на засіданні 16 липня розглянула питання щодо двох журналів EGO та «Фокус», які розповсюджуються в Україні.

 

Липневий номер журналу EGO потрапив у поле зору НЕК у результаті моніторингу комісії.

 

«Цей номер журналу, по суті, є еротичним, а зареєстрований як нееротичний», - сказав голова НЕК Василь Костицький. Проект рішення, підготовлений апаратом комісії, пропонував вилучити цей номер з продажу, а видавцеві надалі або переєструватися як еротичне видання і розповсюджувати журнал у відповідності законодавства України, або дотримуватися ліцензійних вимог.

 

Член комісії Володимир Кметик виступив проти вилучення журналу з продажу і запропонував м'якше рішення: рекомендувати видавцеві привести розповсюдження журналу у відповідність до законодавства. Його колега Павло Мовчан навпаки виступив жорсткіші дії. «Ми повинні запобігти навалі цього», - сказав він, запропонувавши посилити норми Закону України «Про друковані ЗМІ» про порушення пресою ліцензійних умов.

 

У результаті члени комісії підтримали обидві пропозиції, вирішивши не вилучати цей номер EGO з продажу.

 

Підготували також експерти НЕК і висновок щодо фотоколажу, розміщеному в журналі «Фокус» від 03 липня 2009 у № 27 на стор. 15, згідно з яким це фотозображення визнається як еротичне.  За словами Василя Костицького, журнал був вилучений з продажу з ініціативи самого видавця. «Зображені на фотоколажі відомі публічні особи відмовилися від судового позову до журналу. Хочу повідомити, що керівництво журналу, яке огодні  з об'єктивних причин не змогло до нас завітати, просить відкласти розгляд цього питання. Але хочу нагадати, що матеріали про цей журнал ми розглядаємо вже не вперше», - зауважив голова НЕК.

 

Пропозицій щодо журналу було декілька. Одні члени комісії пропонували взагалі його закрити, інші - зареєструвати видання як еротичне. Більшість набрала остання пропозиція - відкласти розгляд питання і запросити до діалогу керівництво видання.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY