НЕК захищає суспільство від пісні «Сука-любовь» та «будь-якого сексу»

8 Вересня 2009
14136
8 Вересня 2009
14:13

НЕК захищає суспільство від пісні «Сука-любовь» та «будь-якого сексу»

14136
НЕК захищає суспільство від пісні «Сука-любовь» та «будь-якого сексу»

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі постановила, що транслювати пісню «Сука-любовь» Максима Барських телерадіоорганізації можуть лише у нічний час, з 23.00 години до 6.00. Адже її текст не відповідає вимогам чинного законодавства.

 

Зокрема, у  рішенні  НЕК  № 11 від 27 серпня 2009 року, зазначено:

 

«Визнати, що текст пісні Макса Барських «Сука - любов» порушує етичні норми та правила поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей українського народу, оскільки включає слова, які належать до ненормативної лексики та публічне використання яких є некоректним».

 

Увагу представників НЕК до музичного твору звернули троє громадян з Волинської області - Ведмедюк М.П., Іванюк С.В. та  Ізвєкова Ю.Р.

 

Пісня «Сука-любовь» 19-річного учасника українского проекту «Фабрика зірок-2» ( «Новий канал» - одна з найвідоміших робіт в портфоліо співака. В тексті її приспіву кілька разів повторюється слово «сука»:

 

«Это сука-любовь, это сука-любовь,

Это сука-любовь убила во мне меня.

Сука-любовь, это сука-любовь

Это сука-любовь. Я вырву сердце для тебя»

 

Ще одне рішення НЕК стосується відеороликів з пропаганди захищеного сексу, які призначені для транслювання на телеканалах в рамках проведення інформаційної кампанії «Не дай СНІДу шанс!».

 

Комісія постановила, що гасло «Будь-який секс хороший, якщо захищений» «містить ознаки порушення етичних норм та може спричинити шкоду моральному здоров'ю населення».

 

За рішенням НЕК, відредагувати зміст слогану в рамках чинного законодавства України має Міністерство охорони здоров'я України та Міністерство сім'ї, молоді та спорту України.

 

Повідомити про прийняте рішення представники установ мають Державний комітет телебачення та радіомовлення України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14136
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Спостережливий
5351 дн. тому
Дивує реакція НЕК, який знову запізнився з рішенням. Пісня вийшла зі зміною тексту на: В моем сердце любовь. Так що PR своє діло зробив. І пісня зі зміненим текстом і далі звучить, принаймні на радіо.
vv
5353 дн. тому
Когда стареет плоть вспоминают о нравственности. Возраст представників НЕК в студию!!!
ministr
5353 дн. тому
абсолютно правильно вирішили. Пропоную заборонити "Фабрьіку зьірок"
Свободаслова
5353 дн. тому
Пропоную заборонити НЕК. Це простіше. І економія для бюджету.
CENSORED НЕК
5353 дн. тому
НЕК уже зарабатывает пиаром по-черному:))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду