Шевченко просить Мирошніченка не підписувати рішення Нацради щодо реєстрації ТОВ «ОРТ» як суб’єкта інформаційної діяльності

24 Червня 2009
20025
24 Червня 2009
17:34

Шевченко просить Мирошніченка не підписувати рішення Нацради щодо реєстрації ТОВ «ОРТ» як суб’єкта інформаційної діяльності

20025
Шевченко просить Мирошніченка не підписувати рішення Нацради щодо реєстрації ТОВ «ОРТ» як суб’єкта інформаційної діяльності

Віталій Шевченко, член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, просить виконувача обов'язків голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Андрієві Мирошніченку не підписувати рішення Нацради щодо реєстрації ТОВ «ОРТ» як суб'єкта інформаційної діяльності, яке регуляторний орган ухвалив сьогодні. На думку пана Шевченка, така реєстрація несе загрозу інформаційній безпеці України. У повному обсязі свої аргументи Віталій Шевченко виклав у листі до пана Мирошніченка, який публікуємо повністю.  

 

 

 

Натомість Владислав Лясовський, відповідальний секретар Нацради, заявляє, що не вбачає у рішенні про реєстрацію жодної загрози для Нацбезпеки.

 

«У законі передбачено можливість занесення в реєстр як суб'єктів інформаційної  діяльності компанії, що є "студіями-виробниками тощо".  У цьому випадку це не є ТРО, яка несе повну відповідальність згідно з Законом "Про телебачення і радіомовлення". Позиція мого колеги щодо ліцензування каналів-нерезидентів є значно жорсткішою. До того ж чинним законодавством не передбачено отримання такої ліцензії зарубіжними мовниками. Дуже важко проліцензувати компанію, яка не буде квотуватися ані по національному телепродукту, ані щодо української мови. Тому, як на мене, ми знайшли оптимальне рішення.

 

Щодо Конвенції про транскордонне мовлення і відповідальність України за "ОРТ". У конвенції дуже чітко прописано як країна бере під свою юридсдикцію того чи іншого мовника. Жодним чином про суб'єктів інформаційної діяльності там не згадано. Але навіть якби - зараз я говорю гіпотетично - Україна взяла на себе відповідальність щодо каналів "ОРТ", то наше законодавство адаптоване під вимоги Конвенції, а вимога до "ОРТ" щодо адаптації до законодавства України є нашою головною вимогою. Тому не бачу ані ризиків, ані загроз щодо міжнародної відповідальності», - пояснив пан Лясовський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20025
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Злой
5431 дн. тому
Коко, что ты за всех тут отвечаешь. Сиди и смотри свой любимый УТ-1. Не нравятся российские каналы, ты их вообще не настраивай на свой ящик. Забуть про них вообще. И все у тебя будет хорошо и радостно. А так судя по твоему коменту, ты с ОРТ и РТР не вылезаешь.. Удачи
Коко
5431 дн. тому
Думал, после решений Нацрады про заборону российской галиматьи - голова у чиновников вернулась на место! Ан нет - она опять вместо задницы... Разрешить ОРТ вещать, это тож самое шо программы Геббельса крутить в Израиле !!!!!!! В принципе это касается и НТВ (в меньшей степени) и РТР (особо)!!!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду