Російський «Собеседник» спільно з групою українських інвесторів запускають «Русско-украинский собеседник»

5 Червня 2009
18249
5 Червня 2009
16:59

Російський «Собеседник» спільно з групою українських інвесторів запускають «Русско-украинский собеседник»

18249
Російський «Собеседник» спільно з групою українських інвесторів запускають «Русско-украинский собеседник»

4 червня у Харкові вийшов перший номер газети «Русско-украинский собеседник». Видання суспільно-політичного спрямування засноване російським видавничим домом «Собеседник», що видає однойменну щотижневу газету, та групою українських інвесторів.

 

Як повідомив «Детектор медіа» керівник проекту Сергій Гарбузов, з українського боку інвесторами виступає він та понад 10 його колег.

 

На першому етапі видання виходитиме лише в Харкові. Наразі воно отримує загальнонаціональну реєстрацію, тому незабаром має з'явитися у Києві та інших великих містах, хоча друкуватиметься деякий час лише в Харкові. Обсяг повнокольорової газети - 16 шпальт формату А3, роздрібна вартість становитиме 1-1,5 грн. У Харкові видання вже провело невелику рекламну кампанію у метро та на радіо.

 

Контент складатиметься з російських та локальних матеріалів 50/50. «Це газета сімейного спрямування із потужною політичною складовою. При цьому ні в Росії, ні в Україні видання абсолютно політично не забарвлене, це незалежний проект, який не підтримує жодну партію», - зазначив пан Гарбузов. Конкурентів на ринку преси він поки що не бачить, зазначаючи, що новий проект - це не чергове «"Щось" в Україні», а видання, яке матиме власних сильних дописувачів.

 

Головним редактором видання призначено Євгена Авергуна.

 

У Державному реєстрі друкованих ЗМІ «Русско-украинский Собеседник» зареєстровано у грудні минулого року на ТОВ «Бурунін і К».

 

Сергій Гарбузов раніше працював директором харківської філії холдингу «Медіадім», яка видавала харківський випуск закритої взимку «Газети 24».

 

«Собеседник» - одне з перших повнокольорових видань СРСР, виходить протягом 25 років.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18249
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Cepriu
5451 дн. тому
Як на мене, такому "Собєсєдніку" місце в Росії. Хай би харківські розумники просвіщали наших дрімучих двоголових сусідів на "локальному" матеріалі. А нам краще б запропонували співрозмовинків із більш цивілізованих країв. Більше користі було б, далебі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду